dissabte, 20 de novembre del 2010

Lligats de mans

Acabat de tornar del míting central de campanya d’Esquerra, al Palau de la Música, no em ve de gust de parlar-ne, tot i l’èxit evident de la trobada, sinó que vull parlar d’en Toni Clapés. Sí: sóc un dels valents! I puc dir-ho amb la cara ben alta!

Esquerra al Palau de la Música

En Clapés era el comunicador estrella de les tardes de Catalunya Ràdio i jo mateix vaig lamentar en el seu moment quan van rellevar a la Corporació i va fitxar pel Grup Godó.

Suposo que a ell mateix també li va saber greu; de fet, s’hi jugava les garrofes! Ara: d’aquí a jugar al pim pam pum, hi ha un pas molt gran que cap comunicador honest no pot travessar.

Ja estic avesat als atacs indiscriminats d’en Clapés contra una marca que ell mateix ha contribuït a crear: “el Tripartit”. I ja se sap que el nom no fa la cosa, però ajuda a crear-ne una imatge, evidentment deformada... Però, per a algú que vol ser considerat com a periodista, no tot s’hi val!


Ahir, 19 de novembre, en Clapés va tornar a jugar al joc de desqualificar tots els polítics: “tots són iguals!” D’aquesta manera s’evitava parlar de les darreres imputacions pel cas Palau o del trist paper que CiU ha fet aquests dies al Parlament espanyol, demanant que el govern espanyol –amb els calés de tots, també, i sobretot, dels catalans- compensi els gestors de les autopistes de peatge de Madrid (ACS, Ferrovial..., ens sonen?) per les pèrdues que tenen perquè no hi passen prou cotxes. Com diu en Puigcercós, “com que no hi ha catalans, ningú no paga peatge!”

No, Clapés, no tots són iguals!

I llavors, per acabar de reblar el clau, va en Clapés i justifica que en Mas sigui l’únic polític que no ha fet pública una declaració de béns (en Montilla tampoc, però diu que la farà aquests dies). I, a més a més, comenta el que han declarat l’Herrera i en Puigcercós i dóna a entendre que no se’ls creu: el primer, un cotxe de gamma baixa i un pis d’uns 120.000€ de valor cadastral; el segon, un pis de 90.000€ i, curiosament, el mateix cotxe.

Què diu en Clapés? Que no pot ser! I fa una diatriba sobre els preus dels habitatges sense tenir en compte que una cosa és el preu de mercat i l’altra el valor cadastral! Però ja està dit: tot s’hi val. I, no content amb això, diu que, és clar, com que tots van amb cotxe oficial no els cal tenir-ne un de bo! I, una altra vegada, ja està dit. La mentida “cola” i la gent es pensa que això és una festa i tothom gasta calés a cabassos.

Com que tots els polítics fan política “per forrar-se”, com en Zaplana, en Clapés no pot acceptar que l’Herrera i en Puigcercós puguin ser polítics honestos.

En canvi, va en Clapés i justifica la Camacho i en Rivera dient que aquests, com a mínim, són més honestos: l’Alícia Sánchez-Camacho declara tenir un habitatge de més de mig milió d’euros de valor cadastral i un cotxe de gamma alta. I en Clapés ho troba ben normal! Però el súmmum és quan parla de l’Albert Rivera: declara dos habitatges a la Garriga per valor de més de 400.000€, més un cotxe i una moto de gamma alta. I en Clapés ho torna a trobar el més normal del món! En cap moment no es planteja com un paio, que acaba de fer 31 anys i que ha estudiat fins als 23 la llicenciatura de Dret, pot haver acumulat tot aquest patrimoni!

Però a les ones del grup Godó tot s’hi val!

No debades el mateix Artur Mas va afavorir-los amb les llicències de ràdio i televisió dos mesos abans de les eleccions del 2003 que van acabar fent president Pasqual Maragall.

En aquest nostre pobre país hi ha molta gent que està lligada de mans i peus, que ha de tornar molts favors.

Per sort o per honestedat, la gent d’Esquerra podem anar amb el cap ben alt. Podem actuar amb valentia i no ens fa res enfrontar-nos a grups Godó, Balañà, Ferrovial, ACS, majors del cinema, empresaris taurins..., i el que calgui si amb això defensem les nostres idees, defensem un millor futur per a Catalunya.

El futur és nostre, perquè nosaltres no paguem aquests peatges!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada