divendres, 12 de novembre del 2010

El Firal 00:00 12/11/10

Doncs sí: l’inici de campanya olotí de les eleccions al Parlament de Catalunya.


Al capdamunt del Firal un grup molt nombrós de militants i simpatitzants de CiU penja els primers cartells de  campanya: foto d’Artur Mas sobre fons blanc. Lema ben simple: “Una Catalunya millor”. Res  més. Fa tota la impressió que la Federació es veu guanyadora i que no volen obrir boca, no fos cas que provoquessin un efecte negatiu.

Una mica més avall, la plana major dels socialistes olotins, encapçalats per l’alcalde, enganxen cartells del PSC. En Joan Albesa és el gran protagonista perquè té possibilitats d’entrar al Parlament. Cartells amb la cara de José Montilla en blanc i negre sobre el fons vermell tradicional del partit. Més pensat per fidelitzar el vot del “cinturó roig” que una altra cosa. Lema: “Garantia de progrés”. Cap referència a Catalunya, llevat de la C del logo del partit.


Finalment, la gent d’Esquerra ens trobem una mica més avall, acompanyant l’alcaldessa de Riudaura, l’Eulàlia Massana, que ocupa un lloc destacat en les llistes per Girona. Cartells amb les cares de Joan Puigcercós, de la Carme Capdevila i d’”anònims” valents, i també cartells de les JERC. El de Joan Puigcercós amb la foto del candidat de mig cos sobre el fons d’un cel meravellosament blau, amb el lema “Valent”  i la promesa de fer un referèndum sobre la independència. Ja sé que sóc partidista, però definitivament és el que m’agrada més dels tres.

I prou. Cap altre partit enganxant cartells a aquella hora.

Més endavant trobo uns companys de Reagrupament que pengen pancartes i els saludo amistosament. Algú em diu: “Independència!” I jo que responc “La tenim a prop..., de mica en mica!” A la qual cosa em respon: “De mica en mica, no: la volem ara!” I jo que penso: “Sí, jo també. I fa vint anys també! Però cada cop som més a prop”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada