dimarts, 9 de novembre del 2010

Capdevila a l'auditori Irla


Per si algú no se n’havia assabentat, el 28 de novembre hi ha eleccions al Parlament de Catalunya i tots els partits fa setmanes que comencen a escalfar motors.

Des d’Esquerra, ja fa dies que anem defensant la idea del referèndum sobre la independència: la propera legislatura ha de ser la del dret a decidir; si no ho volen així, amb nosaltres que no hi comptin.


Avui, la cap de llista d’Esquerra per Girona, la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha defensat la posició del meu partit a l’auditori Irla de la nova seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

M’ha fet especial emoció ser present en aquesta presentació de l’auditori Irla: fa uns quants dies que estic destacant fragments de les memòries del president de l’exili i trobo que des d’Esquerra Republicana de Catalunya s’està fent una feina imprescindible pel record de la seva persona, especialment des de la Fundació Irla que en garantirà sobradament la seva presència.

Capdevila s’ha referit reiteradament als indecisos. Jo mateix fa temps que em capfico pels indecisos o pels que se separen de les eleccions democràtiques. I precisament per això, perquè ens hi juguem molt, perquè a Esquerra Republicana de Catalunya som demòcrates i republicans, perquè pensem que la ciutadania ha d’intervenir en els afers polítics -que són els seus, com ja deia Aristòtil-, perquè som radicalment demòcrates i pensem, com Fuster, que la política, si no la fas, te la fan.

Volem que els catalans participin dels afers polítics, que són els que governaran els destins de la nació. Volem que opinin i que votin: als uns o als altres, però que s’hi impliquin. Sense la participació de la gent, la democràcia és morta. I no en tingueu cap dubte que la gent d’Esquerra Republicana de Catalunya, des de la nostra valentia, som radicalment demòcrates! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada