divendres, 26 de novembre del 2010

Ara toca votar Esquerra!

Aquesta legislatura, des del Govern, la gent d’Esquerra ha estat prou valenta per endegar una sèrie de lleis i de propostes que han fet avançar nacionalment Catalunya.


Malgrat la crisi econòmica, hem tirat endavant uns serveis socials que no tenen comparació amb els que hi havia; hem avançat en la defensa legal del català, amb la llei del cinema i amb la llei d’Educació, que blinda el català com a llengua vehicular de l’ensenyament. Hem aprovat la llei que prohibeix les curses de braus; hem internacionalitzat la nostra economia. I no continuo per no cansar, però aquest repàs a l’acció de govern d’Esquerra no és gens sobrer.

En aquests moments, mantenir el ritme de tots aquests avenços en qüestions de vital transcendència nacional passa per votar Esquerra aquest diumenge. En aquestes eleccions, ens hi juguem molt com a país. Si Esquerra no és prou forta, si pateix un revés tan gran com pronostiquen algunes enquestes, moltes d’aquestes millores quedaran frenades, com ja han manifestat els que es presenten com a possibles guanyadors.


Aquest dimarts, el candidat d’Esquerra, Joan Puigcercós, va oferir formalment un acord a Artur Mas, que no és un acord de pacte sinó d’actuació conjunta: Esquerra farà pinya a Madrid per defensar el concert econòmic que proposa CiU; però, si no ens en sortim, si Espanya ens diu no, llavors Esquerra demanarà a CiU que es comprometi a convocar (si és al govern, com diuen les enquestes) el referèndum sobre la independència.

Només per aquesta possibilitat, ja val la pena votar Esquerra per enfortir la seva posició. Si no ho fem, d’altres seran els àrbitres de la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada