dilluns, 4 d’octubre del 2010

Ple de l'Ajuntament (setembre 2010)

Ja que tinc un bloc obert, he pensat que no explicar el que fem als plens de l’Ajuntament podria arribar a ser una desconsideració, així que començo ja sèrie citant els punts més destacats del ple de la setmana passada.


6. Festes locals: Enguany no hi havia discussió: dijous i divendres (8 i 9 de setembre). Vam aprofitar l’aprovació per recordar que ERC, contràriament al que s’havia fet córrer l’any passat, mai no havia dubtat que els dos dies de festes locals –de moment- s’han d’aplicar per les Festes del Tura.

7. Vam aprovar definitivament la cessió a la UE Olot del camp de futbol i el bar-restaurant. No hi vam dir res perquè pensàvem que no era el moment, però la gent que porta actualment les regnes de la Unió sap que tenen tot el nostre suport. A veure si, passet a passet, ens anem tornant a situar en el lloc que ens toca.

8. El consorci de les Vies Verdes impulsa la millora dels trams urbans dels carrils bici. Aquí també vam fer notar les dificultats per seguir la traça actual per Olot i el nostre interès especial per aprofitar la traça del Fluvià projectant un carril bici que travessi tota la ciutat arran de riu.

14 i 15. El Pla Local d’Habitatge va quedar posposat perquè vam demanar més temps per estudiar-lo detalladament i poder fer-hi esmenes o propostes.

17. També vam aprovar el projecte de Museu del Paisatge per unanimitat. Pensem que el Museu Comarcal necessita una remodelació per fer-lo més atractiu de cara al visitant. Les peces que es mostren actualment passaran a la sala que deixarà l’Arxiu Comarcal un cop es traslladi al nou edifici, i al tercer pis de l’Hospici s’hi exposarà el nou Museu del Paisatge de Catalunya. Calen reformes i cal dotació econòmica que no se sap quan arribarà, però pensem que cal apostar en aquest sentit perquè és un projecte molt ben pensat i elaborat per tota la gent que hi ha estat treballant. Caldrà també elaborar estratègies perquè la gent s’engresqui a pujar-hi!

En el torn de precs i preguntes, la Clara Casanovas va demanar què s’havia fet des de l’equip de govern per controlar l’obertura de la discoteca Xque; i jo mateix vaig demanar que, ja que no s’havien pogut mantenir les restes de la muralla com havíem demanat, que s’accelerés l’actuació prevista per al passeig per evitar que la gent s’acostumés a deixar-hi el cotxe com està passant actualment.

I aquí ho vam deixar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada