dijous, 30 de setembre del 2010

Museu del Paisatge de Catalunya

Avui, el Ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat per unanimitat el projecte del nou Museu del Paisatge de Catalunya.


La veritat és que és un bon projecte, engrescador, que omple de noves possibilitats els museus d’Olot. Ja fa molts anys que el Museu Comarcal d’Olot exposa una visió museística que ha quedat una mica obsoleta. No cal dir que el fons del Museu és molt interessant, però cal saber-lo adequar a la realitat contemporània.

Amb el nou projecte, amb la marxa de l’Arxiu Comarcal al nou edifici, s’amplia l’espai d’exposició que permetrà mantenir les peces més destacades que s’exposen actualment, i que també permetrà endegar aquest nou Museu.


D’una banda, cal una millora general de les condicions de l’edifici: des de la instal·lació elèctrica a la climatització de l’espai o a la revisió dels punts de llum. Imprescindible per tenir un museu en condicions.

D’altra banda, les relacions amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya permeten disposar d’unes possibilitats que val la pena d’aprofitar.

I tot plegat per a què? Doncs perquè potenciar els elements culturals que poden identificar més la ciutat i la comarca configura un atractiu que pot acabar donant una personalitat diferenciada per a Olot i presentar-se com a element singular que val la pena de tenir en compte. La cultura també mou l’economia.

Ara: caldrà fer un esforç molt gran per poder endegar el projecte. No cal dir que té un cost prou elevat com per pensar que es pugui tirar endavant d’avui per demà. Tot i així, cal apostar-hi fort!

Per part meva, només vull acabar felicitant de manera molt entusiasta a tots aquells que han col·laborat en el projecte. I desitjar que pugui tirar endavant al més aviat possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada