dijous, 23 de setembre del 2010

Amb la vaga general del 29S

Avui penjo la crida que ha publicat la federació comarcal d’Esquerra en suport a la vaga general. Per què? Doncs bàsicament perquè estic totalment en contra de la política econòmica que ha seguit el govern de González (perdó: Rodríguez..., no sé en què estava pensant!) Zapatero aquests últims anys i, especialment, perquè pretén aprofitar la crisi per retallar drets dels treballadors.


Amb la vaga general del 29S

L’Executiva de la Federació Comarcal de la Garrotxa d’Esquerra Republicana de Catalunya vol mostrar el seu suport a la vaga general que, de manera unitària, han convocat els sindicats de treballadors.

En els darrers anys, després de dècades de sacrificis dels treballadors catalans, s’ha aconseguit arribar a un mínim nivell de benestar per a la majoria de la població del nostre país, amb un bon model sanitari i educatiu públic i amb un sistema de pensions sostenible, encara que ens falta molt per arribar a l’estat de benestar d’altres països europeus.


La conjuntura econòmica actual, però, després d’anys d’estirar més el braç que la màniga, de fonamentar el creixement econòmic en sectors poc diversificats i de malgastar el diner públic amb “xecs regal” quan s’acosten les eleccions, ha generat l’excusa perquè ens pretenguin rebaixar aquest nivell de benestar. No pot ser que la crisi l’hagin de pagar els treballadors.

Els anys de bonança econòmica han permès enriquir-se uns pocs privilegiats; ara que la situació no és tan positiva, no pot ser que l’única reacció sigui la retallada dels drets dels treballadors, mentre aquests pocs privilegiats continuen cobrant uns sous astronòmics o unes compensacions desmesurades;  i, sovint, són els que acaben evitant haver de pagar impostos, els que no volen contribuir al bé comú.

La reforma laboral que impulsa el govern espanyol segueix fidelment aquests paràmetres: retallar el benestar dels treballadors en lloc d’aprofitar el moment per reformar el sistema productiu, diversificant-ne els sectors i potenciant la recerca, la innovació i la productivitat de les nostres empreses.

Cal respondre amb unitat i fermesa a aquesta retallada de drets laborals que suposa la reforma impulsada pel govern espanyol, alhora que també cal defensar els drets dels treballadors catalans, per als quals Esquerra està convençuda que és imprescindible l’organització d’un Marc de Relacions Laborals Català que garanteixi la nostra independència a l’hora de poder defensar els nostres drets col·lectius.

Potser molta gent comença a estar cansada de queixar-se, desenganyada i decebuda de lluitar per defensar els seus drets sense obtenir resultats; però no podem claudicar encara que no hi veiem conseqüències immediates: el benestar de tots depèn de nosaltres, del que siguem capaços de defensar i de reivindicar. És per això que animem els treballadors garrotxins a sumar-se activament a aquesta protesta convocada per al 29 de setembre.

Des d’Esquerra, seguirem lluitant perquè la crisi no l’acabin pagant sempre els mateixos.

ERC-Garrotxa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada