dijous, 18 de març del 2010

No és tan difícil!


Me n’he estat durant uns quants dies, però després d’haver assistit a un acte on la incapacitat general va fer impossible de sentir o cantar l’himne nacional amb total normalitat, m’ha semblat que ho havia d’explicar. (A banda que, després de la nit d’avui, potser caldrà que ens anem preparant tots plegats per al 22 de maig!)

Sí: no costa pas tant! I no acabarem de ser un país normal si no ens ho creiem mai del tot: la lletra del nostre himne nacional no és tan difícil com per fer el pena quan l’hem d’entonar en els moments més transcendents, més solemnes.

Evidentment, que és pura anècdota; però en les nacions normalitzades –precisament per això mateix, perquè són normals...- els seus habitants estan orgullosos dels seus símbols i els empren amb total normalitat sense menysteniment del respecte als altres.

Doncs sí: són només quatre estrofes de quatre versos ben simples. Per acompanyar l’audició o per cantar a capella, però no pot ser que siguem incapaços de ser “normals” d’una vegada! I això sí que només depèn de cadascú, no depèn de la “incapacitat dels nostres polítics”!


 

Himne Nacional de Catalunya (Els Segadors):

Catalunya, triomfant,
tornarà a ser rica i plena!
Endarrere aquesta gent
tan ufana i tan superba.

Bon cop de falç!
bon cop de falç,
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Ara es hora, segadors!
Ara es hora, d'estar alerta!
Per quan vingui un altre juny
esmolem ben bé les eines!

Bon cop de falç!
bon cop de falç,
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Que tremoli l'enemic,
en veient la nostra ensenya:
com fem caure espigues d'or,
quan convé seguem cadenes!

Bon cop de falç!
bon cop de falç
defensors de la terra!
Bon cop de falç!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada