dimecres, 29 de juny del 2011

Visca Sant Pere!

Malgrat que les celebracions, les festes, fogueres i petards han passat a la història i només queden en la ment dels més grans de quaranta anys, aquests últims anys Sant Pere ens porta notícies sonades.


Després d’un any de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut retallat i retallat i de la manifestació multitudinària del 10 de juliol, quan semblava que els catalans ens havíem tornat a adormir en la reconstrucció de l’oasi mediocre i abúlic, va i resulta que la primera enquesta del CEO que inclou a proposta d’ERC la pregunta sobre si s’està a favor o en contra de la independència de Catalunya dóna com a resultat que un 42% dels catalans hi estan a favor i només un 28% hi votarien en contra.

Com ja he dit alguna vegada, són dades que sorprenen i animen alhora, especialment per aquells que portem dècades predicant l’independentisme gairebé en el desert. De ben segur que n’hi haurà que hi voldran posar aigua al vi, que diran que no es contemplen altres opcions, que això divideix la societat i altres interpretacions que intentaran tirar pilotes fora. Especialment aquells que, en contrapartida, subratllaran que la demanda del concert econòmic genera molta més adhesió (gairebé un 75%).

No hi fa res! La dada és sensacional... I seguim fent camí!

Ara: també ens haurem de fer mirar com és que un 42% dels catalans estan a favor de la independència i, en canvi, en el millor dels casos el suport dels partits que es defineixen com a independentistes és mínim: un 4,4% a Esquerra i un 1,7% a Solidaritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada