dijous, 27 de gener del 2011

A Olot, Ple del mes de gener

Corren aires de final de mandat...


Algú dirà el que dirà, però a mi em sembla molt correcte que l’equip de govern PSC-ApG (o ApG-ICV o... no ho sé ben bé...) no porti grans temes al Ple en aquests darrers mesos que queden per a l’actual corporació.

O sigui: pocs temes de què parlar, poques coses per dir...

Avui només hem parlat de la renovació del contracte de manteniment de les instal·lacions semafòriques. Nosaltres hem tornat a aprofitar l’oportunitat per parlar de la disfunció dels darrers semàfors que es van instal·lar a Olot, en el pla de reordenació del trànsit a la ciutat arran de l’entrada en funcionament del túnel de Bracons. A banda dels semàfors, hem aprofitat per parlar de l’estat dels passos de vianants i hem remarcat que cal revisar els de la carretera de la Canya i tots aquells que es van despintant o no es troben en condicions.

Si no fos per la moció que vam presentar en defensa de la immersió lingüística i contra la sentència del Tribunal Suprem, el Ple hauria estat tan ràpid com els darrers. S’hi van sumar CiU, PSC i ApG (ICV). PxC s’ho va estar pensant i, finalment, s’ha abstingut (no sé ben bé per què, perquè en Font ha dit que estava a favor, però ha al·ludit que és un tema que s’ha polititzat i que s’estimava més abstenir-se’n... Algú ho deu entendre!).

És clar que estava esperant què diria en Trincheria... I no m’ha sorprès! Com que havia de defensar la posició del seu partit, ha acabat donant la culpa al PSOE (mira!: hi estic d’acord!) i ha assegurat que l’únic que fèiem era crear alarmisme, que no hi hauria dues línies, i que el problema era el mal estat de l’escola pública..., que els rics ja s’espavilaven...

Literalment! A bodes em convides!: He aprofitat la meva intervenció per comentar que si el suprem ha dictaminat era perquè el partit del senyor Trincheria havia posat un recurs a la llei i que, per tant, eren els primers responsables. I també he recordat que al País Valencià, on governa el PP, hi ha dues línies. Fins ara els ha anat bé perquè la majoria triaven la línia en castellà, però últimament hi ha molta demanda de la línia en valencià... I, quin és el resultat? Doncs que la conselleria d’Educació de la Comunitat Valenciana denega la línia en valencià a 100.000 joves que voldrien cursar-la.

És la mentida del PP.

Total: PSC, CiU, ApG i nosaltres hem votat a favor. PP, en contra; i PxC s’ha abstingut.

En el torn de precs i preguntes, la Clara ha aprofitat per transmetre la inquietud que teníem des d’ERC perquè es mirés d’habilitar convenientment el molí d’en Climent per a les tasques que hi estan desenvolupament Escoltes de la Garrotxa. Hem tingut la grata sorpresa que la gent dels Escoltes ja s’havien posat en contacte amb l’Ajuntament i ens han garantit que s’hi farà alguna cosa.

I, sense més, hem acabat de passar aquest Ple ordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada