divendres, 23 de març del 2012

22M: primer Ple de primavera


Llarg i interessant Ple de l’Ajuntament d’Olot. En primer lloc, la liquidació del pressupost del 2011. Encara que sembli mentida, tanquem amb un lleuger superàvit i amb un endeutament controlat. A Olot, sembla que les coses es fan d’una altra manera, segurament perquè els funcionaris de la secció d’Economia tenen les coses clares, i els regidors que formem i han format part del consistori no han estirat més el braç que la màniga. Potser no és una situació envejable, però sí que ens dóna una certa tranquil·litat.

Avui només hi havia dos punts “calents”: l’acord per l’aparcament i l’entrada d’ambulàncies del nou hospital, i el plec de clàusules per un supermercat a la plaça Mercat que aporti prou capital per pensar en una plaça nova.

Pel que fa a l’Hospital, el PSC ha defensat les converses amb els propietaris que havia endegat l’equip de govern anterior; els altres grups de l’oposició (ERC, PxC i PP) hem defensat que segurament tenien bona part de raó, però hem coincidit a remarcar que és un tema que es necessitava desencallar i que l’acord a què ha arribat l’equip de govern actual potser té unes condicions pitjors per al consistori però permet seguir endavant amb els terminis previstos (CiU hi ha votat a favor, PSC en contra, i ERC, PxC i PP ens hem abstingut).

Sobre el supermercat de la plaça, nosaltres hem volgut remarcar que no era la idea que havíem presentat com a més factible (una reforma de l’actual edifici), i que tenim dubtes sobre la possibilitat de tirar endavant un nou edifici per l’elevat cost que això comporta. Evidentment, però, significarà un guany determinant per al centre d’Olot si finalment pot tirar endavant, o sigui que hem votat a favor. De fet, ho hem fet tots els grups, excepte el PSC, que s’ha abstingut.

Finalment, hem tractat dues mocions: nosaltres havíem presentat la moció perquè el govern de la Generalitat treballés en la línia de possibilitar legalment que els impostos del catalans s’ingressessin a l’Agència Tributària Catalana. És clar que PP i PxC hi ha votat en contra; estem molt contents, però, que no només CiU i RCat, sinó també el PSC hi hagin votat a favor. Els greuges i incompliments contra el Govern de Catalunya i els catalans són tan grans que acabarà posant-nos a tots d’acord.

La JNC també ha presentat una moció perquè les obres de l’AVE a les comarques gironines no pateixin endarreriments. Nosaltres hem aprofitat per subratllar que no ens preocupa tant l’AVE com la manca d’inversions en infraestructures, però que cal seguir pressionant el Govern de l’Estat perquè compleixi els seus compromisos. Aquí hem coincidit amb CiU, PSC i PxC. El PP hi ha votat en contra.

I que passem una bona Pasqua. Ah!, i el 29M vaga general, per protestar contra les polítiques regressives del Partit Popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada