dissabte, 27 d’octubre del 2012

Olot, ciutat catalana, lliure i sobirana!


Ple d’octubre: ple de pressupostos. Potser és el Ple més àrid  i llarg de tot l’any, el Ple que tracta més de “números”, el més “infumable”. És clar, però, que és el més important de tots. Hi decidim les línies mestres que regiran l’actuació municipal de tot l’any vinent.


En aquest cas, l’apartat dels pressupostos va tirar endavant amb el vot a favor de l’equip de govern i l’abstenció de tots els grups de l’oposició.

Pel que fa a la posició d’ERC, vam partir del mateix criteri que els anys anteriors. Els resultats electorals no ens posaven en una posició per exigir grans coses i, per tant, havíem d’intentar acordar amb l’equip de govern qüestions que crèiem prou interessants per poder incloure en els pressupostos encara que aquests, en línies generals, fossin els de l’equip de govern.

Les qüestions que vam treballar van ser partir de no incrementar la càrrega impositiva sobre la ciutadania més enllà de l’IPC. Finalment, la proposta incloïa la congelació d’impostos i taxes, cosa que celebrem especialment.

Un tema no lligat exactament amb els pressupostos de l’any vinent que també vam demanar va ser la reducció a les retribucions “polítiques” del mateix percentatge en què es veuran afectats els treballadors municipals. Un acord verbal a què es va comprometre l’equip de govern per fer-lo efectiu en els mesos de novembre o desembre.

També vam demanar tirar endavant els acords amb el CF Sant Roc i amb la UEO sobre els camps d’herba artificial: quan un club com el Sant Roc et demana suport per reactivar la dinàmica del club i que ells hi posaran els esforços que calguin i quan un fundació com la Joan Agustí, que està fet una feina social tan i tan destacada, l’Ajuntament no s’hi pot girar d’esquena. La UEO i el Sant Roc estan fent una feina impressionant d’educació del jovent i de cohesió social; des de l’administració local, hem de fer els esforços que calguin per ajudar-los. A més, la millora de les instal·lacions esportives és un actiu imprescindible perquè la nostra ciutat continuï constituint un actiu atractiu per promoure el turisme esportiu que pot suposar un referent de reactivació econòmica d’Olot.

Pel que fa al terreny cultural, també vam acordar acabar de complir el projecte de senyalització dels espais de memòria històrica. L’actuació s’inclou en els pressupostos del 2012, de manera que en els propers mesos tindrem notícies positives en aquest sentit.

Només no ens vam poder posar d’acord en l’acompliment del pla d’equiparació salarial de les treballadores de les escoles bressol amb la resta de treballadors de l’Ajuntament. L’equip de govern pensava que no era el moment per mantenir-lo, donades les retallades en aquest àmbit; nosaltres pensem, però, que una cosa no treu l’altra i que, si la manca de dotació de la Generalitat ha comportat una reducció de treballadors de l’àrea, això no treu que les treballadores hagin de tenir el tracte just que es mereixen.
Fins aquí, les propostes. En el Ple, vam manifestar els elements en què ens trobàvem més còmodes, tot i que no vam deixar de manifestar la distància respecte, per exemple, a la retallada del pressupost del Cornamusam o de la FES.

Tot i així, i gràcies a la voluntat de diàleg de l’equip de govern, ens vam abstenir, de manera que amb això en feien prou per aprovar el pressupost. La resta de grups de l’oposició també es va abstenir.

Altres temes interessants del Ple van començar en les felicitacions inicials als èxits dels olotins. A banda de la felicitació al CPAO pel subcampionat del món, nosaltres vam demanar que s’inclogués el suport del consistori (garantit per haver aprovat una moció d’ERC en el Ple de setembre) al president i les patinadores a poder-se fer una foto amb les banderes que volguessin i, per tant, lamentar l’agressió que van patir en la seva arribada a l’aeroport del Prat.


Finalment, el consistori va aprovar (amb els vots de l’equip de govern i del grup municipal d’ERC) la moció que declarava Olot com a ciutat catalana, lliure i sobirana, i que instava el president i el parlament de Catalunya a avançar cap a la declaració d’independència del nostre país. PP i PxC hi van votar en contra; el PSC es va abstenir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada