divendres, 27 de juliol del 2012

Final del curs polític a Olot


Ahir vam posar el punt final al curs polític amb el Ple de juliol. Encara queden diversos actes i l’agost serà intens, però mediàticament comencem vacances.


Es preveia un Ple tranquil per acabar, però van sorgir sorpreses inesperades... D’entrada, vam demanar què passava amb l’augment de l’IVA per als preus públics de l’ICCO que aprovàvem. En Pep Berga va contestar que no es tocarien, cosa que és una bona notícia per a la butxaca dels espectadors.

Un dels punts de debat va ser l’aprovació del Pla de Joventut. Es manté la dotació pressupostària, cosa que en els temps que corren ja és un gran què. El punt central va ser el trasllat de l’Espai Núria a l’Espai Social de la Fundació Catalunya Caixa. Pot ser interessant perquè és un espai més ampli, que s’obrirà els caps de setmana i que ens estalviarà el lloguer. També vam valorar positivament el foment de la participació dels joves en reunions i trobades (vam constatar la manca d’una “taula de joves” formalitzada) i la col·laboració amb el Consell Comarcal i entre les diverses àrees municipals. Vam preguntar per la no incorporació de l’ampliació horària de la biblioteca municipal. El regidor de cultura ens va contestar que ho havien mirat i que costaria 18.000 euros. És un tema per parlar-ne. Finalment, tots els grups hi vam estar d’acord.

En l’apartat de mocions, vam aprovar demanar la possibilitat de delegar el vot d’un regidor que no pugui assistir al Ple per causes excepcionals, i vam coincidir a lamentar que això que ja s’ha aprovat fins i tot al Parlament espanyol no s’hagi traslladat a la resta d’administracions.

El Club de Futbol Sant Roc va retirar la seva moció. Sembla ser que finalment hi haurà un acord positiu que miraré d’explicar i comentar a bastament.

I vénen les sorpreses: dos assumptes d’urgència, la modificació de l’acord sobre la plaça Mercat per una qüestió formal i l’aprovació de la celebració del correbou a Olot. Com que el tema del correbou ja és redundant, el debat no va donar més de si del que havíem comentat altres dies i les votacions van ser semblants (ERC i en Josep Ferrés –de l’equip de govern, però com a representant de RCat- en contra; la resta a favor, llevat de la Veva Ruiz –PSC- que és va abstenir).

I, finalment, la renúncia a la regidoria d’en Toni Bach. Tothom va coincidir a elogiar la seva actitud en els nou anys que ha estat regidor de l’Ajuntament.

En el torn de precs i preguntes, jo vaig aprofitar per felicitar Òmnium Garrotxa pels 40 anys de feina en favor de la llengua i perquè siguin els pregoners de les Festes del Tura, per felicitar-nos tots i especialment els botiguers perquè Olot sigui la ciutat amb més presència pública del català, i a RCR per l’organització i l’èxit del Workshop; però vaig fer un matís en forma de prec perquè en aquest Wokshop el català hi és completament absent. En Pep Berga va comentar que ja estaven al cas i que estaven treballant perquè les notícies i treballs derivats d’aquest Workshop incloguin el català. Jo vaig subratllar que en la difusió del programa també hauria estat interessant d’incorporar-l’hi, però em vaig donar per satisfet tot veient que l’equip de govern estava treballant el tema. De totes maneres, aquest matís no obsta la felicitació a RCR per la bona feina que estan fent.

La Clara va demanar que els horaris d’atenció al públic de l’Ajuntament fossin més visibles i que apareguessin amb claredat a la pàgina web, que es millorés l’estat del Montsacopa i que l’ICCO es preocupés perquè no s’exhaurissin les edicions dels contes de la faràndula.

I després de la resta de preguntes tots plegats vam desitjar que tinguéssim unes bones vacances. Doncs això: bones vacances a tothom qui en pugui fer i ànims per la tornada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada