divendres, 24 de febrer del 2012

Ple de Quaresma


Si més no, pel futur que ens espera als treballadors d’aquest país, molt adequat això del temps de Quaresma...

El Ple d’avui no tenia temes especialment rellevants: aprovació definitiva del ROM (incrementant la participació ciutadana: sorprenents el vot en contra de PxC i l’abstenció del PSC, criticant la modificació per la voluntat de notorietat de “determinats” grups polítics).

També s’ha donat compte del conveni de col·laboració amb l’Associació de Comerciants d’Olot i s’ha aprovat la incorporació d’Olot al projecte del pacte d’Alcaldes per l’eficiència energètica. No cal dir que ens hem manifestat molt a favor de la reducció del consum energètic i de l’increment d’ús d’energies renovables.

En el torn de mocions, Esquerra hem presentat una proposta de millora dels aparcaments al Barri Vell. Hi hem incorporat observacions que ens han fet els altres grups, però podem estar satisfets perquè la nostra moció s’ha aprovat per unanimitat.

Finalment, UGT i CCOO van presentar una moció sobre la Reforma Laboral. El PP ha votat en contra, PxC i CiU s’han abstingut i nosaltres i el PSC hi hem votat a favor, cosa que ha permès que la moció prosperi. No seria cap novetat si no fos perquè els companys del PSC havien anunciat en el Ple anterior (ho podeu llegir en aquest mateix bloc) que s’abstindrien en qualsevol moció que fos de temàtica general, que no presentés un tema que afectés directament els olotins i les olotines. És clar que ho van dir quan es tractava de la moció per homenatjar el general Moragues... Els deu preocupar més el seu vot sobre la Reforma Laboral, però quan parlem d’independència arrufen el nas i diuen que no en volen saber res.

Nosaltres hem defensat obertament la posició dels sindicats, i hem remarcat la idea que no s’hi val aprofitar una crisi financera per minvar els drets dels treballadors.

En tot cas, la moció ha resultat aprovada.

En una propera entrada, transcriuré la moció sobre els aparcaments que hem aprovat per unanimitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada