diumenge, 30 d’octubre del 2011

Ple d'octubre


La confirmació de la nostra abstenció en els pressupostos i les últimes declaracions de don Gregorio m’han fet deixar per avui el resum del Ple de dijous. Llarg, molt llarg -gairebé tres hores-, però era prou important com per poder debatre-ho bé.

Vam començar amb el suport i a les felicitacions a la UdG per haver estat confirmada com a “Campus d’Excel·lència”. Nosaltres vam aprofitar per felicitar la bona feina que fa la UdG i per celebrar els passos que està fent l’equip de govern per poder portar estudis universitaris a Olot. Alhora, vam felicitar la feina de la FES i vam especificar que ERC pensa que hauria de seguir sent el pal de paller que vinculi Olot amb les diverses universitats que estiguin interessades a portar estudis a Olot.

Vam aprovar el conveni amb la Generalitat per subvencions a les escoles Bressol i de Música. Evidentment, amb una dotació molt inferior a anys anteriors. El grup del PSC es va abstenir d’acord amb la moció que havíem aprovat en demanda de mantenir la subvenció que s’havia establert. Nosaltres ens vam estimar més no donar-hi més voltes: ja ens vam pronunciar en el seu moment; en aquest Ple aprovàvem l’acceptació de la subvenció. Amb els problemes pressupostaris de la Generalitat, costarà recuperar el nivell de prestacions que teníem.

Ordenances Fiscals i Pressupostos: tots els grups vam explicar a bastament les nostres posicions, els nostres dubtes i la voluntat de fer una oposició constructiva, cosa que sempre és d’agrair. Es van aprovar amb l’abstenció de tots els grups de l’oposició.

Com que l’equip de govern va fer referència al polèmic estalvi amb l’apagada de semàfors, ERC vam demanar que prioritzessin la seguretat per sobre de l’estalvi i que, si calia fer-se enrere que no dubtessin pas. Vam concretar que potser algun semàfor sí que de nit es pot apagar, però que dubtàvem de moltes cruïlles (Pou del Glaç, Reis Catòlics, carrer Mulleras, etc.), i que no féssim res que després ens haguéssim de penedir. La resposta va ser que ja estava ben estudiat (40 cotxes cada hora) i que els primers dies estarien molt al cas que tot funcionés sense problemes. En Josep Gelis va acabar confirmant que si calia fer algun canvi i posar en marxa algun semàfor ho farien.

En l’àrea de Territori, vam aprovar inicialment el projecte de renovació de paviments i voreres de les Planotes. Vam demanar que es presentés el projecte als veïns i a l’Associació de Veïns i que es tinguessin molt en compte les seves possibles al·legacions.

Finalment, vam debatre tres mocions. La presentada pel grup del PSC en el sentit d’accelerar els tràmits per a la construcció de la variant d’Olot. CiU s’hi va oposar perquè van assegurar que el Departament ja estava tirant endavant la qüestió i que no calia aprovar una moció que, segons ells, entrebancava el procés. Nosaltres hi vam estar a favor perquè pensem que no està de més insistir en aquest punt des de l’Ajuntament, tot i que teníem algunes reserves en alguns punts de la moció. Com que PP i PxC no li van donar suport, la moció no es va aprovar. Esperem, però, que el procés segueixi el seu curs i que puguem començar a veure les obres al més aviat possible, que és el que volem tots.

Nosaltres vam presentar la moció perquè l’Estat no reclami la devolució d’una part de la bestreta a compte de la participació en els impostos estatals. Com que, un cop liquidats, resulta que la participació estatal hauria d’haver estat inferior al que ens van donar, ara resulta que ens reclamen aquest excés, quan els ajuntaments ja van aplicar l’import total en els seus pressupostos. És clar que, encara que tenen tot el dret de fer-ho, no és gaire lògic que et demanin el retorn d’uns diners que t’havien avançat a compte. Menys el PP, tots els grups van votar a favor.

Finalment, ApG va presentar la moció sobre la dació de l’immoble per saldar hipoteques i contra els desnonaments. Vam remarcar que ERC havia presentat iniciatives semblants al Parlament de Catalunya i al Parlament espanyol i, per tant, vam votar-hi a favor. Com que els altres grups es van abstenir i el PSC també hi va votar a favor, la moció va prosperar.

Donat que el Ple havia estat prou intens, els grups municipals ens vam estimar més no fer preguntes a l’equip de govern. El PSC va informar que havia presentat una pregunta per escrit sobre el tema dels semàfors, però que els la podien contestar en un altre moment; l’alcalde els va comentar que també els contestarien per escrit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada