dilluns, 28 de març del 2011

Uniformes

Tots iguals, el paradís comunista...


Però no: la nova atzagaiada de la ja llegendària flamant consellera d’Ensenyament (abans, “educació”) que farà oblidar el mític Ernest Maragall.

Ara resulta que la Irene Rigau vol esborrar les diferències econòmiques entre els alumnes, que vol igualtat “d’imatge” per a tothom, que vol evitar (us ho juro: ho he sentit en un tall de la ràdio i dono fe que era la seva veu) els problemes que tenen els nostres infants de bon de matí quan es capfiquen perquè no saben què posar-se aquell dia... I es planteja fer que tothom porti uniforme!

Molt bé! Ideologies a banda: qui ho pagarà? Torna a ser una versió de l’1x1 maragallià però en sentit tradicional. L’Ernest, com a mínim, mirava cap endavant; ara la Irene torna a mirar cap enrere... No hem sortit guanyant.

Posats a buscar igualtat d’oportunitats, per què la consellera d’Ensenyament no deixa de preocupar-se per la imatge i intenta anar al fons de la qüestió? Per què no mira si les condicions de les escoles concertades són les mateixes que les de les escoles públiques? Per què no ens diu quants barracons hi ha en les escoles concertades, per què no ens explica com és que tenim escoles concertades que discriminen els alumnes per raó de sexe, per què no ens parla de percentatges d’alumnes nouvinguts, per què...

Per què no ens diu els motius per què el seu partit (CiU) es va negar a aprovar una Llei d’Educació de Catalunya que, d’acord amb el Pacte Nacional per a l’Educació, igualés les escoles concertades amb les públiques de tal manera que hi hagués un sistema únic?

Ben al contrari: la Irene Rigau vol amagar el fons de la qüestió amb un tema purament d’imatge. Mentrestant, seguirà fomentant la discriminació de centres.

L’uniforme, que se’l posi ella!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada