divendres, 21 de juny del 2013

Ple primerenc per acabar la primavera

Un altre cop a una hora poc habitual, el Ple d’Olot s’avança per la coincidència amb les festes de final de curs. Potser per l’astènia primaveral, o per les presses de l’hora, no va ser un Ple especialment intens.

Cada any s’ha d’aprovar la celebració del correbou de les festes del Tura i, per tant, cada any ens quedem sols (amb el regidor de RCat, Josep Ferrés) votant-hi en contra. No perquè una activitat sigui més o menys populars, l’hem de mantenir contra tota ètica.

De fet, el Ple va excel·lir per temes ètics: ICV-EUiA va presentar una moció perquè l’Ajuntament ajudés a difondre la banca ètica: vam manifestar-nos a favor, tot i lamentar que el nostre sistema bancari hagi derivat a posicions poc ètiques quan, de fet, l’origen del sistema de caixes prové d’aquí mateix. PP i PxC es van abstenir.

També d’ètica es pot qualificar la moció de PxC demanant l’eliminació de les penalitzacions pels descoberts en dipòsits bancaris. Sort que CiU va incorporar l’aclariment que es demanava en casos de persones en situació de vulnerabilitat social. En fi, encara que era un brindis al sol i amb molts matisos, hi van votar a favor. Només PP es va abstenir.

També vam donar suport a la moció presentada pel col·lectiu de suport a en Genís Martín que en demanava l’absolució. És clar que cal preservar la independència de la justícia, però si més no ens sembla del tot desproporcionada la possibilitat d’una pena de set anys de presó pels càrrecs que se li imputen i que no són gens provats. PP i PxC hi van votar en contra i PSC s’hi va abstenir.

Amb la incorporació d’algunes propostes d’Estelada 2014 i de la CUP es va aprovar definitivament l’Ordenança Municipal de Convivència. Vam recordar que el mes d’exposició pública després de l’aprovació inicial pel Ple serveix perquè la ciutadania pugui fer al·legacions i incorporar propostes a tot allò que ha aprovat inicialment el Ple. I, és clar, com sempre vam insistir que és bàsic que la ciutadania intervingui en les decisions polítiques de la ciutat.

I potser el punt més important de l’ordre del dia va ser la modificació del POUM per permetre que siguin els mateixos veïns de Benavent que puguin promoure la construcció de pàrquings (una mancança endèmica del barri) en una zona en què estaven previstos uns pàrquings de promoció pública i que, evidentment, l’Ajuntament no està en condicions econòmiques d’assumir.

I sense gaires més temes d’interès, vam poder sortir disparats cap a les festes de final de curs dels instituts d’Olot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada