diumenge, 27 de gener del 2013

Mayans i Teixidor


Doncs sí, ahir van començar a Olot els actes de commemoració del centenari del naixement de Joan Teixidor. Com deia en una entrada anterior, Teixidor ha de competir amb diverses commemoracions i, en especial, amb la d’Espriu; però a Olot no hi ha color: el 2013 ha de ser l’any de Joan Teixidor.


Amb la família Teixidor gairebé al complet, Joan Josep Mayans va presentar un excel·lent concert acompanyat pel violoncel d’Eva Curtó.

Després d’una introducció amb una bona selecció de cançons musicant el poeta de Massachussets e. e. cummings, en Joan Josep va dedicar el gruix del recital a nous poemes de l’olotí Joan Teixidor. És difícil triar-ne cap, però potser hi destaca especialment “La font”, que Mayans va repetir en un darrer bis.
                                                   
Mayans va tancar el recital amb una selecció de cinc poetes diferents, units per la selecció del mateix Teixidor en unes conferències que va fer al llarg dels anys 30.

Potser perquè són textos i cançons que ja conec de fa temps, però m’agraden especialment aquestes interpretacions que fa en Joan Josep de l’”Oda infinita”, de Joan Maragall, de la famosa elegia a Súnion, de Carles Riba, o el “Feliç és Anglaterra” de John Keats en versió catalana de Marià Manent.

Per acabar, la “Balada d’Olot” de Josep M. de Garganta com a primer bis.

Feia goig veure ben plena la platea del teatre, gaudint d’un concert tan intensament poètic com aquest. I, entre el públic, a banda de la família Teixidor, el filòleg Sam D. Abrams, que ha comissariat l’exposició que presidirà aquest any Teixidor i que podrem gaudir a Olot en els pròxims mesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada