dimarts, 22 de gener del 2013

23 de gener: declaració de sobirania


Sí, no ens ho sembla, però avui és un dia històric.


Els partits majoritaris del nostre país, representant el poble de Catalunya, després de molts i molts anys s’han posat d’acord i han acabat aprovant una solemne “Declaració de Sobirania”. El primer pas necessari per avançar cap a la independència del nostre país.

N’hi ha que se’n despengen, n’hi ha que traeixen els principis fonamentals de les seves respectives formacions. N’hi ha que només actuen per tacticisme, n’hi ha que només es mouen per interessos.

Però avui és un dia gran: finalment, el poble català, com no podia ser d’altra manera, es declara sobirà per decidir el seu futur. I, la resta, ja poden anar dient missa...

De res no serviran les apel·lacions a la legalitat vigent (Antígona té més de 25 segles, si algú encara no l’ha llegit, que ho faci!), de res no serviran els porucs que s’arronsen amb ben poc (ja fa molts anys que vam cremar les naus), i tampoc no faran res els interessats que clamen per no trencar l’status quo (sí, Judes va acabar penjant-se al primer arbre que va trobar)... El poble de Catalunya ha de decidir, i no hi ha res més a dir.

I això que els atacs i les tergiversacions ens arriben de totes bandes. Fins i tot n’hi ha (traint, com deia, els seus principis fonamentals) que diuen que els catalans hem de fer com el Quebec o Escòcia, que van pactar els seus referèndums... Perdoneu!: els uns i els altres van decidir que eren sobirans i, per tant, van proposar els seus respectius referèndums. La diferència és que viuen en un estat democràtic on es van adonar que, encara que les legislacions respectives no ho contemplessin, no hi havia més sortida (canadencs i britànics, demòcrates) que acceptar el resultat de les urnes.

Per què encara hi ha catalans que fan el joc als espanyols poc democràtics? Torneu-me a perdonar: no en tinc resposta!

23 de gener de 2013: el Parlament de Catalunya aprova la solemne “Declaració de Sobirania”. I tot el poble català els farem costat aplegant-nos davant de tots els ajuntaments del país.

El nostre futur només és a les nostres mans!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada