dijous, 10 de gener del 2013

L'Olot que volem aquest 2013


(Transcric el text que hem publicat des del Grup Municipal d’Olot)

Hem començat un any decisiu per a Catalunya, un any que se’ns presenta com mai no n’havíem vist cap altre. Per primer cop en la nostra llarga història, estem en disposició d’avançar cap a un referèndum democràtic en què se’ns demanarà a tots quina Catalunya volem. A Olot no en podem quedar al marge: des de la nostra ciutat hem de donar suport explícit a aquest històric procés.

Alhora, però, no podem deixar de banda que comença un any dur per a la majoria dels olotins. La crisi econòmica que ja fa alguns anys que patim persistirà. Des de l’Ajuntament caldrà intentar atenuar-ne els efectes. El repte fonamental ha de ser enfortir la cohesió de la nostra ciutat, donar suport als més desafavorits i començar a sortir de la crisi.

A ERC treballarem perquè la taula d’habitatge municipal rutlli eficaçment i aconsegueixi evitar més desnonaments a la nostra ciutat. Donarem suport a totes aquelles iniciatives socials que ajudin a fer passar l’any als nostres veïns més necessitats.

Caldrà seguir lluitant perquè la crisi no serveixi d’excusa per atacar els drets de les classes treballadores. Com hem fet sempre, ERC estarà al costat de les reivindicacions sindicals. Entre tots hem d’evitar nous expedients de regulació d’ocupació a la nostra ciutat.

Al mateix temps, des de l’Ajuntament cal treballar per ajudar a la creació d’empreses. Hem de fer que funcionin els vivers d’empreses existents i promoure’n de nous. El trasllat de la caserna de bombers i de l’hospital comarcal ens ofereixen uns equipaments que poden ser claus en aquest impuls de creació d’ocupació. També apostarem perquè el nou mercat municipal segueixi endavant sense entrebancs.

Per aquestes i altres raons, des d’ERC sempre hem volgut motivar el conjunt dels ciutadans a participar en els afers col·lectius. Cal promoure més encara la participació ciutadana: tothom ha de saber que els representants que hem escollit democràticament estan al servei del poble i que en els plens municipals es decideixen els aspectes més importants del futur d’Olot. Convidem tots els olotins a participar-hi activament, fent les aportacions que més convinguin a tots. Només entre tots plegats ens en sortirem.

En la mesura que els pressupostos municipals ho permetin, cal que mantinguem els serveis socials a la nostra ciutat. Està bé l’esforç que s’ha fet per a les llars d’infants, però també cal insistir a mantenir unes condicions acceptables per a la nostra escola de música. Alhora, cal mantenir el suport a les diverses entitats socials, culturals i esportives que configuren un teixit importantíssim per a la nostra societat.

Hem de saber aprofitar més i millor les possibilitats d’Olot pel que fa al turisme cultural i, sobretot, esportiu. En aquest sentit, el camp d’herba de Sant Roc i les noves instal·lacions del Morrot són una bona oportunitat per ajudar a dinamitzar aquest sector. A nivell d’estudis superiors, el paper de la FES ha de seguir sent determinant.

També és interessant la potencialitat del turisme gastronòmic de km zero, i la consolidació de la nova Fira Orígens, que va en aquesta línia.

Però també és fonamental preservar les condicions del nostre entorn natural: tenim el repte de la variant nord que reclamem fa temps, però hem d’aconseguir que sigui el màxim de respectuosa amb el medi ambient. En aquest aspecte, ens oposem a les anunciades prospeccions petrolíferes que es volen fer mitjançant el destructiu mètode del fracking.
Acabem desitjant a tothom un bon any i posant-nos a disposició dels ciutadans pel que convingui.

Grup municipal d’ERC-Olot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada