divendres, 23 de novembre del 2012

Ple d'Olot abans de la jornada de reflexió...


Sempre és perillós fer un Ple ordinari en campanya electoral, però si toca...

Primer punt de l’ordre del dia: després de molt de temps de batallar-hi, i després dels acords a què vam arribar amb l’equip de govern, finalment hem pogut tirar endavant per assentiment la nostra proposta d’aplicació de la supressió de la paga extraordinària de desembre també a regidors, assignacions a grups municipals i a càrrecs de confiança.

S’amplien a alguns festius els horaris d’obertura dels museus de la ciutat. Hem demanat que s’estudiï l’afluència de públic en els primers mesos.

També s’ha presentat un important projecte de formació laboral per a persones en atur. És un tema especialment sensible sobre el qual cal treballar-hi intensament.

S’ha aprovat la descatalogació de can Serra: és clar que hi estem en contra i que la comissió de Patrimoni hi tindrà molt a dir; però també cal tenir present que hi ha un problema important de conservació i que de res no ens servirà mantenir l’edifici en el catàleg si no som capaços de garantir-ne el bon estat de conservació. De fet, en la tanda de preguntes, la Clara Casanovas ha demanat què passa amb l’edifici del procurador. I, efectivament, essent de propietat municipal, es troba en un estat lamentable i sense cap possibilitat (de moment) de tenir un projecte de futur. Com a màxim, garantir que no suposi un perill per als vianants.

La Federació de Veïns ha aparcat per al proper mes la moció demanant la revisió del cadastre. Nosaltres hem remarcat que caldrà reunir portaveus dels grups municipals i representants de la Federació per acordar una posició que ens serveixi per resoldre definitivament el tema.

En el torn de preguntes, PP i PxC s’han queixat que durant aquesta campanya electoral els han sostret pancartes i cartells. Doncs això: benvinguts al club de la democràcia. Encara que un fet així és censurable per antidemocràtic, això ens ha passat a tots sempre.

I, sense entrar en més detalls, fins aquí el resum del Ple de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada