divendres, 5 de juliol del 2013

Olot, audiència pública

(Article publicat al setmanari La Comarca, 4 de juliol de 2013)

Dilluns es va fer al saló de plens de l’Ajuntament d’Olot la segona audiència pública, un cop modificat el Reglament Orgànic Municipal per intentar fomentar la participació ciutadana.

Hi va haver molt poc públic i, per tant, molt poques intervencions. El procediment d’intervenció en l’audiència pública és ben simple: amb una setmana d’antelació, s’adreça una pregunta a l’equip de govern perquè aquest tingui temps de preparar una resposta prou documentada i útil. Es va publicitar l’acte amb antelació i es va preparar com tocava, però aquest cop no va arribar a interessar prou.

A nosaltres, ens agrada més que la ciutadania intervingui directament en els Plens municipals on hi ha representat tot el consistori, i per això fomentem que entitats, associacions o persones a nivell individual presentin mocions al Ple o hi formulin preguntes, però entenem que l’audiència no deixa de ser una opció més per poder intervenir en la gestió municipal.

A l’hora de justificar el poc seguiment de l’última audiència, podem argumentar que els interessats ja tenen el mecanisme del Ple o que es poden adreçar directament a l’alcalde o als diversos regidors, que segur que els atendrem convenientment. I segurament tenen tota la raó. Però, d’altra banda, nosaltres pensem que no està de més continuar fomentant la participació del conjunt de la ciutadania en els debats i en les decisions que s’han de prendre de cares a millorar la nostra ciutat.

Potser cal fer-ne més publicitat, potser cal demostrar-hi més interès o potser cal explorar altres mecanismes, però des d’Esquerra Republicana no deixarem de treballar perquè els afers municipals interessin la majoria i perquè més ciutadans s’impliquin en la seva gestió. Des del nostre grup, sempre hem demanat més col·laboració de part de tothom i sempre hem estat oberts, i ho seguim estant, a la incorporació de totes aquelles persones o aquelles idees que poden aportar millores per al futur d’Olot.


L’audiència pública és només una via, però cal seguir treballant per estendre els valors democràtics i la participació ciutadana a tothom. Des d’ERC no deixarem mai de treballar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada