divendres, 26 d’abril de 2013

Abril, sant Marc, "no volem que es tanqui una escola bressol"


Bon títol per a un resum del Ple d’Olot!

Vam començar a una hora inusual perquè era l’únic moment que podia en Rafel Ribó, síndic, que venia a presentar l’informe d’actuacions relacionades amb Olot. Està molt bé que l’oficina del síndic tingui una presència descentralitzada: cal acostar la política als ciutadans. Vam coincidir completament amb el discurs d’en Ribó, com la majoria de grups municipals.

Aprovació del Pla d’Infància i Adolescència i de les normes d’ús del volcà Montsacopa. La Clara va fer una pulcra defensa de les nostres posicions. Se’ns va incorporar algun aspecte que havíem proposat en les normes d’ús i vam coincidir amb l’equip de govern de CiU, representat en aquest cas pel primer tinent d’alcalde Pep Berga, que cal prioritzar la infància i l’educació perquè és el futur de la nostra societat.

Vam aprofitar que aprovàvem una proposta perquè el nou reglament general de circulació que està impulsant la DGT facilités l’ús de la bicicleta, per recordar que caldria impulsar i facilitar a Olot l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport ordinari. Alhora que també cal fer campanyes per difondre’n l’ús correcte, que eviti el conflicte amb els vianants; així com facilitar-ne la circulació amb un pla per acabar els itineraris de bicicarril que estan projectats per garantir-ne la continuïtat.

I, després, ja vam entrar en l’apartat de mocions: nosaltres presentàvem la nostra moció per un país lliure de retallades. Ens sembla increïble que algú reclami que el Govern de Catalunya pagui els seus deutes amb els ajuntaments sense tenir en compte que no té els diners, que els diners que paguem els catalans els gestiona el Govern d’Espanya i que dels 32.000M€ que ingressa només ens en retorna 19.000M€. Amb els 13.000M€ restants, no caldria fer cap retallada.

Pensem que des dels ajuntaments, els primers afectats per la crisi perquè hem de donar servei al conjunt de la ciutadania, hem de reclamar que el límit de dèficit que ens imposa el Govern de Madrid és injust i perjudica l’Estat del Benestar. Ens sembla increïble que algú es pensi que els diners vénen sols, o que hi ha una màquina que en fa tants com vulguem. De diners, els catalans en produïm prou, però a Madrid ens reclamen unes retallades que no es corresponen amb el servei que hem de donar i que ens mereixem.

En fi, en podríem dir moltes coses però la base sempre seria aquesta. Que no és un tema per tractar en un Ple municipal? Doncs, si els primers afectats no ens en podem queixar, ja em direu qui ho ha de fer! ERC, CiU i PSC a favor. PxC, abstenció; PP, en contra.

El ple, però, va acabar amb el tema més important del dia: després d’uns quants dies de reunions i de negociacions, un grup de famílies usuàries de l’Escola Bressol de Sant Pere Màrtir, tement el tancament de la llar, van presentar una moció per evitar-ne aquest tancament. Hi van haver moments de tensió, poc habituals en les sessions plenàries del consistori olotí. Nosaltres els vam donar suport: com havíem dit en referència al Pla d’Infància, per nosaltres l’educació és una prioritat. És evident que el problema de fons és un problema pressupostari, però nosaltres vam subratllar que, malgrat tot, intentaríem arribar a l’últim extrem, intentaríem trobar els diners on calgués, abans que tancar una escola bressol. Evidentment, si no hi hagués famílies interessades, l’Escola hauria de tancar; però pensem que aquest no és el cas. Gestionar un pressupost no és fàcil, però també és veritat que tothom té dret a posar la prioritat on creu més convenient. Nosaltres vam donar suport a les famílies. I també ho van fer tots els grups de l’oposició. La moció, però, no va prosperar perquè, per problemes de salut, faltava una regidora de PxC, la qual cosa va comportar un empat que va desfer el vot de qualitat de l’alcalde. Haurien estat 11 vots a favor de la moció i 10 en contra si no hi hagués hagut l’absència de cap regidor.

En fi, un ple ben mogut, per variar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada