diumenge, 9 de desembre del 2012

La llengua, sí; la història, la geografia..., també!


Doncs això, em serveix la paròdia del lema del PP “Català” (no deien que eren aquells que estaven per solucionar els problemes “reals” de la gent, que eren superar la crisi econòmica?) per exemplificar aquesta idea.


La societat catalana en pes ha reaccionat a l’atac frontal contra la immersió lingüística que planteja el govern del Partit Popular (sí, no és el ministre Wert, és un govern d’un partit representat a Catalunya per tots els seus regidors i càrrecs polítics; que ningú no se n’amagui ni ho pretengui dissimular parlant del ministre “cornúpeta”, que deia en Sebastià Alzamora).

Significa trencar un consens que arrenca dels primers temps de la constitució espanyola; significa tornar als últims temps del franquisme.

Però és que la reforma que planteja el govern del PP no es queda aquí. Saltant-se tota la jurisprudència derivada de les diverses sentències del Tribunal Constitucional (sí, aquell mateix tribunal que ens és tan “favorable”...), el govern pretén dictar tots els continguts que han de seguir els alumnes que estudien al Regne d’Espanya, sense comptar que les competències en educació estan transferides a les comunitats autònomes i que no és legal que dicti “en exclusiva” allò que han de fer. En resum, és la peça clau per “espanyolitzar” els alumnes catalans, que havia afirmat Wert.

És a dir, la proposta no només limita l’ús de la llengua catalana i la relega a una posició marginal, sinó que imposarà uns continguts homogenis per a tot el Regne pel que fa a Història, Geografia, Medi Natural, Literatura, etc. I, a més, obligarà tots els alumnes a examinar-se al final de cada etapa amb exàmens centralitzats elaborats per en Wert.

En definitiva, és una llei que retorna el centralisme tan enyorat per la FAES (26M€ de subvencions públiques en els últims anys!)... No trigarem a recuperar la llista dels reis Gots, les plantilles amb els rius de la península, les proves sobre les meravelles de les capitals de província i la Formación del Espíritu Nacional.

Sort que la LEC defensa l’autonomia de centres!

Cal sortir al carrer: avui mateix, 10 de novembre, tots davant l’Ajuntament d’Olot a les 18.30!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada