A mi que no m’agrada gens això del protocol, però que també penso que és inevitable que existeixi per tal d’evitar el caos, últimament m’ha tocat sucumbir en diverses situacions protocolàries.
Avui hem inaugurat a Olot dues magnífiques instal·lacions (esperem que amb l’ús quotidià puguem seguir dir el mateix, però de moment sembla que pinta bé): el nou pavelló de tres pistes amb parquet i el pavelló de patinatge. Penso que els esportistes s’ho mereixen sobradament, no cal ni dir-ho.
En la inauguració, han intervingut el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, el vicepresident de la Diputació de Girona, Narcís Casassa, i l’alcalde d’Olot, Lluís Sacrest, a més del regidor d’esports, Quim Monturiol, i el president del CHO, Lluís Casas, en representació dels clubs usuaris dels pavellons. També hi era present, entre altres autoritats, la consellera de Salut, Marina Geli.
Ja podeu comprovar que el desembarcament de polítics del PSC ha estat notable. Al capdavall, el govern de la ciutat és en mans d’aquest partit i qui ha pogut tirar endavant aquests equipaments. Per això m’ha sorprès –i alhora n’estic plenament agraït- que l’alcalde s’hagi referit al paper d’Esquerra Republicana de Catalunya en la realització d’aquest projecte.
Bé: potser el públic assistent no ha acabat d’entendre la referència, així que em sembla just poder-la justificar amb aquestes ratlles.
D’entrada, el projecte dels pavellons depèn de la seva inclusió en les obres subvencionades per la Secretaria d’Esports de la Generalitat que, en aquesta legislatura i en l’anterior, depèn d’Esquerra. En l’anterior mandat municipal, els regidors d’Esquerra, Joan Torres i Jordi Estarlich, van col·laborar amb el grup del PSC perquè la Secretaria n’aprovés la seva participació. El Govern de la Generalitat, doncs, hi té molt a dir.
Més encara: el projecte definitiu dels pavellons, amb la seva ubicació final, s’acaba fent efectiu a inicis d’aquest període municipal, el 2007.
En aquell moment, el PSC era sol al govern municipal amb 9 regidors (la majoria absoluta de l’Ajuntament d’Olot és amb 11 regidors). Els dos regidors d’Esquerra formàvem –i encara formem- part dels grups de l’oposició. Doncs bé: tots els grups de l’oposició –CiU, PP, PxC i també ApG, que llavors encara era a l’oposició, ara ja no- van votar en contra de tirar endavant els pavellons tal com estaven projectats (defensaven fer-los en un altre indret). Tots junts feien 9 regidors, els mateixos que els de l’equip de govern.
La votació dels dos regidors d’ERC, doncs, era decisiva. La nostra posició va ser inequívoca des del primer moment: encara que ens diguessin –com de fet es va fer des d’algun grup llavors encara a l’oposició- que actuàvem com a crossa que apuntalava el govern inestable del PSC, nosaltres teníem clar que aquesta obra s’havia de fer com estava projectada, per bé de l’esport olotí. Hi vam votar, doncs, a favor. I no ens en penedim gens ni mica.
Les paraules d’agraïment de l’alcalde, doncs, estan més que justificades.
Posteriorment, pensem que hem demostrat que de crossa de l’equip de govern socialista res de res. Al contrari, alguns que llavors feien declaracions en aquest sentit són els que s’han acabat promovent com a apuntalador del govern. En fi, tothom ha de fer el que cregui que s’adiu més amb les propostes que havia fet als ciutadans quan es presentava a les eleccions i, quan sigui l’hora de passar comptes, que tothom posi sobre el paper el que haurà fet al llarg d’aquests quatre anys.
Nosaltres pensem que no ens hem mogut gens ni mica del que havíem presentat en el nostre programa electoral. I, entre moltes altres coses, la construcció dels dos pavellons en la zona on estava previst inicialment era el que havíem defensat –i defensem- des del primer moment.
Esperem que aquestes posicions no decebin els militants ni la ciutadania, ni tampoc les que haguem de prendre en el futur.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada