diumenge, 30 de maig del 2010

JERC, IDESGA i Junqueras

Dissabte més que complet i apretat: per començar, presentació de la Secció Local de les JERC a Olot; tot seguit, acte de commemoració dels deu anys d’Idesga i, per acabar, Oriol Junqueras a Santa Pau...


Que el jovent pugui trencar esquemes i que, malgrat els tòpics de conformisme i d’estar de tornada de tot, de només voler fer gresca i no preocupar-se de res més, veure com una colla de joves volen aportar el seu granet de sorra i reactivar les JERC a Olot m’omple d’una joia tan gran que la resta de comentaris sobraria.


Cal agrair l’empenta i la il·lusió de tots aquests joves, i també la de tots els seus amics que els van voler acompanyar en l’acte de presentació, per animar-se a endegar aquest projecte. Caldrà veure què passa en els pròxims mesos perquè aquests joves són capaços de tot!

Sortir dels Catòlics molt abans de finalitzar l’acte, i cap a l’Orfeó (sort que és a tocar!) per participar en la taula rodona de portaveus municipals d’Olot que havia preparat l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa. Tema: com veiem l’Olot del 2020?


En el cas d’Esquerra, la resposta era ben fàcil: “una dinàmica capital comarcal d’uns Països Catalans independents en el marc de la Unió Europea”. Sembla mentida, però encara n’hi ha que no ho tenen ben clar i em vaig menjar bona part dels deu minuts que tenia per explicar la necessitat de la independència per poder sortir de la crisi i que els ajuntaments tinguem el finançament que hem de tenir per, en aquest cas, fer un Olot “de categoria”, que dirien pel sud del país!

Només vaig poder apuntar les línies generals de com veiem l’Olot del futur, i ho vaig fer a partir de dos conceptes:

1)    Orgull rural (Sí, vaig fer una mena d’”homenatge personal” als bons amics d’Alerta sometent): Olot només té futur si assumeix la seva situació i història rural en el context català. Cal saber compaginar ruralia i indústria: assumir que hem de preservar el terreny agrícola i el parc natural, i compaginar els espais de producció industrial amb aquesta realitat històrica que és un actiu per a la comarca.
2)    Més no és millor! Un altre concepte que l’auditori no acabava de voler assumir: és una idea contra el “desarrollisme” que ens ofega. No podem continuar amb el sistema de fer més carreteres, més habitatges, més polígons industrials. Al contrari: hem de fer millors comunicacions, millors llocs de treball, millors possibilitats per als emprenedors... El futur és recuperar la qualitat de vida amb millors condicions laborals.

 

Finalment, a tot córrer cap a Santa Pau! Arribar a misses dites per sentir l’Oriol, però poder continuar amb un bon sopar envoltats de tota la gent d’Esquerra d’Olot i de la vila. Gràcies a tots pel suport i l’empenta!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada