dimarts, 4 de novembre del 2014

Votaré per dignitat, votaré per Víctor Jara

La coincidència de l’anunciada suspensió de la jornada de participació cívica del 9N per part del Tribunal Constitucional espanyol amb la presentació de l’anunci final de campanya de l’ANC “Votaré per tu” m’ha fet tenir un moment de reflexió enmig d’aquesta espiral que fa mesos que ens xucla cap a un final inconegut però engrescador...


Primera reflexió: per dignitat. No pot ser! No pot ser que el govern espanyol s’empari en la interpretació esbiaixada d’unes lleis que no només impedeixen votar democràticament una part de la seva ciutadania, sinó que menyspreen la seva voluntat, que no volen ni saber l’opinió de 7,5 milions d’espanyols. Per dignitat, la gent ha de sortir al carrer... Avui, picant cassoles; diumenge, votant, tant sí com no.

Segona reflexió: per democràcia. No volem res més que poder votar, que poder comptar la quantitat concreta de defensors d’una opinió o d’una altra. En el món democràtic, la crida a la ciutadania en referèndum perquè es manifesti democràticament sobre els temes més diversos és ben normal, jo diria que sortosament ordinària. A l’Estat espanyol, no. Aquí la ciutadania només compta per pagar.

Tercera reflexió: i ara diuen els detractors (PSC-PP-C’s) que aquesta jornada de participació ciutadana no té les mínimes garanties democràtiques (i, tot i així, apareix la impugnació del TC!). Com poden tenir tanta barra? Aquells que han impedit que es dugui a la pràctica el que el poble de Catalunya demanava (un referèndum pactat amb el govern espanyol, com s’ha fet a Escòcia) ara diuen que la jornada participativa amb voluntaris (que hi hagi 40.000 voluntaris tampoc no els importa gens...) no té prou garanties... En fi!, ja ens veurem quan surtin al carrer per demanar el vot en altres eleccions.

Quarta reflexió: i, encara, n’hi ha que denuncien que només votaran els del Si, perquè els del No han quedat exclosos de la consulta! I quina barra! Portem mesos, per no dir anys, informant-nos sobre el tema. Sobre les bondats o dubtes de la independència. I els del No només han tingut una resposta: no es pot fer perquè no us deixarem fer el referèndum. I ara es queixen que queden exclosos. Senyors: és tan fàcil com sortir al carrer, buscar el local electoral que els correspon, agafar una papereta i marcar una creu en el No. Ho sabran fer, o no han perdut la consciència de què és una consulta? Potser els molesta que el seu vot valgui el mateix que el de qualsevol altre...?

I cinquena (més que res per acabar): fa dies que plana en algunes ments ràncies la possibilitat d’acabar-ho tot per la força (com allò de bombardejar Barcelona cada cinquanta anys), com si Espanya fos una dictadura, com si no formés part de la Unió Europea, de l’OTAN, etc. No, dissortadament per ells, ja no estem en una dictadura. I, per això, avui més que mai vull votar per ells, vull votar per tots aquells que no ho poden fer perquè un depravat dictador els ho impedeix. Ho tinc ben clar:

JO VOTARÉ PER VÍCTOR JARA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada