dimarts, 11 d’octubre del 2016

XL propostes per Olot



En política, és fonamental planificar i complir la planificació. A Olot, ens queda molt per fer!

Un cop completat el primer any de govern, el plenari municipal ha d’aprovar el pressupost per a l’exercici 2017. Com ja vam fer pel setembre passat, amb els pressupostos per al 2016, el grup municipal d’ERC-JuntsxOlot manté, per convenciment i per coherència, els principis que havíem defensat en les passades municipals: cal potenciar les quatre línies de l’Olot Republicà que defensem. No som il·lusos: sabem que, després del pacte postelectoral, l’actual equip de govern de CiU-PSC té majoria absoluta en el consistori i que no els cal, numèricament, buscar el suport de cap més grup.
ERC-JuntsxOlot som l’alternativa de govern municipal. Per tant, pensem que és la nostra obligació, però també ho fem amb total convicció, presentar públicament les nostres línies pressupostàries d’acord amb el que vam defensar en el nostre programa electoral. És clar que si ERC-JxO forméssim el govern municipal faríem un plantejament pressupostari ben diferent al que ens presentarà l’actual equip de govern de CiU-PSC. Tot i així, i sense entrar en el detall de totes les partides pressupostàries, nosaltres proposem el que inclouríem en els pressupostos del 2017.
Evidentment, ens sentirem molt més a prop de la proposta que presenti l’actual equip de govern si incorpora bona part de les nostres consideracions i, per tant, les presentem amb la voluntat de col·laborar i de participar en la mesura que puguem en el bon govern del futur de la nostra ciutat, encara que sigui des de l’oposició, però amb una proposta alternativa constructiva i, sobretot, factible. Per això, proposem aquestes actuacions, que inclouen diversos àmbits que van des de la cobertura social i els serveis educatius, fins al foment de l’ocupació i de la dinamització econòmica, passant per temes medioambientals i culturals, etc.

  1. #nouOlot REPUBLICÀ
La nostra voluntat continua sent una ciutat pels ciutadans i un Ajuntament amb les parets de vidre.
Segueixen havent-hi mancances en aquest sentit; com, per exemple, el portal de la transparència o uns pressupostos participatius.
Per això nosaltres proposem:
1.      Iniciar la redacció del projecte de l’escola de Belles Arts, la segona més antiga del país, en l’espai de Can Sacrest integrat en un projecte de PlAM del Barri Vell.
2.     Dotar econòmicament l’elaboració d’un estudi sobre la tarificació progressiva per les necessitat bàsiques dels ciutadans, especialment en educació i cultura.
3.     Iniciar una revisió, actualització i temporització del PIEM (Pla d’Instal·lacions Esportives Municipals) que ara ja data del 2010. Una ciutat republicana ha de tenir l’esport com un eix de cohesió social.
4.      Davant l’increment d’impostos de l’any 2016,  i més que seguir amb el compromís de no fer cap increment més enllà de la revisió de l’IPC, abaixar significativament l’IBI, així com les taxes i els preus públics.
5.      Elaborar un pla general de millora de barris (incloent-hi una dotació pressupostària participativa per barris)
6.      Creació i dinamització dels consells assessors dels organismes autònoms, com recullen els seus actuals estatuts.

2. COHESIÓ SOCIAL          i CIUTADANIA
7.                  Realitzar un estudi seriós sobre la possibilitat d’aprofitament de l’antic hospital, incloent-hi la possibilitat d’ubicar-hi un alberg. La falta de planificació fa que, des que va marcar l’hospital, tinguem un edifici al centre de la ciutat sense cap projecte sòlid per a la seva utilització. Pla definitiu d'usos.
8.                  Dotació per can Monsà per continuar convertint l’equipament en el centre d’estudis superiors que demana la ciutat.
9.                  Revisió del Pla de cultura
10.              Una dotació per transformar la plaça de Braus en un espai segur per al públic i còmode per als artistes que hi treballin, amb l’objectiu d’incrementar-ne els usos. No demanem un gran projecte que solucioni totes les seves mancances, però sí unes actuacions que en permetin un ús digne i lliure de perills.
11.              Crear uns ajuts per als estudiants que es desplacin diàriament d’Olot a Girona o a Vic. Com a ciutat, no podem renunciar al fet que una bona part dels nostres joves tingui facilitat per poder viure-hi durant tota la setmana, amb el dinamisme econòmic que això comporta, a més dels beneficis socials evidents.
12.              L’actualització del PIEM ha d’incloure la climatització i la millora del paviment dels pavellons.
13.              Compromís d’insistir en la conselleria per incloure Olot en el Sistema Tarifari Integrat de Catalunya.
14.              Aconseguir un autobús llançadora a Torelló coordinat amb els trens directes a Barcelona, que s’inclouria en el STI, així com la demanda perquè els trens de rodalies de Vic continuïn fins Torelló.
15.              Reducció de les aportacions familiars a les Escoles Bressol, a l’Escola de Música i a l’Escola d’Expressió per acostar-nos a les aportacions del 2009.
16.              Obertura d'un espai de creació i exhibició d'art contemporani.
17.              Augment del pressupost per a subvencions d'entitats culturals.
18.              Augmentar el parc d’habitatge social d’emergència
19.              Elaboració d’un pla integral del Barri Vell, que enllaci amb el PIAM de Sant Miquel, i que estudiï l’estat real de tots els edificis que s’hi inclouen.
20.              Aplicació del PIAM Sant Miquel: les actuacions previstes per al 2017 i les que ja s’haurien d’haver implementat)
21.              Elaborar un  pla d'usos de l'antiga caserna de bombers i obtenir-ne la titularitat definitiva.
22.              Auditoria sobre l’estat actual i dotació pressupostària de manteniment de tots els edificis qualificats com a BILC (béns d'interès local)
23.              Estudi sobre la creació d’una biblioteca central al barri de Sant Miquel i/o especialitzada a can Sacrest.
24.              Elaboració d’un pla de promoció salut esportiva en parc infantils i de salut.
25.              Ampliació de la dotació per implantar la cultura entre els joves.
26.              Dotació pressupostària per cobrir les propostes del Ple dels Infants.
27.              Estudi per implantar un Centre de Tecnificació Esportiva a Olot.

3. OLOT EMPRÈN  
28.              Estudi sobre la dinamització del turisme esportiu, com a oportunitat econòmica de la ciutat.
29.              Pla de creació d'incubadora empresarial (districte @)
30.              Fer un estudi sobre la possibilitat de crear un centre de tecnificació esportiva.
31.              Elaborar un pla estratègic de Turisme
32.              Dotació per implantar la moció Anem a Mil en el proper exercici.
4. #nouOlot + SOSTENIBLE                                                                                             
33.              Aprofitant que la concessió del TPO acaba el 2019. Fer un estudi d'optimització i sostenibilitat per a la nova concessió.
34.              Dotació per l’aplicació del Pla de Mobilitat.
35.              Dotació per l’aplicació de les accions del 2017 del PAES
36.              Punts de càrrega vehicles elèctrics.
37.              Increment de la plantilla de la policia municipal en la línia d’assolir la recomanació ideal de ràtio nombre d’habitants/nombre d’agents.
38.              Elaboració d’una “auditoria energètica” a totes les instal·lacions municipals i, en funció d’aquesta, elaboració d’un pla d’aplicació de noves energies.
39.              Bonificació de l’Impost de circulació perquè acabi sent 0 per als vehicles elèctrics
40.              Dotació per l’elaboració del mapa d'espais d'interès agrícola.

41.              Creació d’un programa de potenciació de l'autocompostatge casolà del FORM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada