dissabte, 25 de maig del 2013

Ple de maig: aposta per les energies renovables?


Després d’una sèrie de plens ben moguts, el de maig va tornar a una extensió normalitzada, sense superar les dues hores de sessió.

Tot i així, s’hi van tractar diversos temes ben interessants. En primer lloc, es va presentar la modificació de l’Ordenança de circulació per incorporar-hi les àrees verdes que permetran l’actuació prevista a Can Tané. Arran de la moció d’ERC de l’any passat, la proposta intenta millorar la situació d’aparcament al Barri Vell, especialment per als residents. Inicialment, no es controlarà el temps d’estacionament, però és evident que caldrà evitar l’ús de les places per vehicles estacionats permanentment. Nosaltres ens vam felicitar pel projecte i vam demanar que s’analitzés amb detall el funcionament correcte al llarg de les primeres setmanes. Curiosament, PxC es va abstenir al·legant que hi havia un afany recaptatori; ben curiós, perquè precisament serà una àrea gratuïta per als residents del barri.

També es va aprovar l’ampliació d’usos comercials de can Domènech. És un tema que anem arrossegant des de fa més d’un any i mig i que nosaltres no hem vist mai clar, potser perquè no s’ha especificat mai amb detall què s’hi pretén fer. Vam insistir en el Ple en aquest sentit, però no vam obtenir una resposta clara i satisfactòria. De manera que ens vam tornar a abstenir.

La Confederació Europea de Sindicats va presentar una moció sobre el dret humà a l’aigua. S’hi criticava la privatització d’Aigües Ter-Llobregat i el perill que es vulgui fer negoci amb la gestió de l’aigua. Evidentment, hi estem a favor i, amb nosaltres, van aprovar la moció PSC i PxC. CiU i PP s’hi van abstenir.

La Clara Casanovas va fer una pregunta sobre la incorporació de les energies renovables a la ciutat, va fer referència a l’estudi sobre energia geotèrmica que s’ha fet arran de les obres del nou mercat municipal i va demanar que es plantegés la possibilitat d’incorporar en edificis municipals calderes de biomassa en paral·lel a les actuals. L’alcalde ens va contestar que ara no ens podia dir res per no generar massa expectatives en la gent. I, per tant, ens va deixar amb un pam de nas...

Ja acabat el Ple, companys de la CUP ens van demanar el suport en defensa d’en Genís Martín, olotí detingut durant la darrera jornada de vaga general, que patirà un procés judicial els pròxims dies. És clar que tindran tot el nostre suport.

I una anècdota: per primera vegada en molts anys, les càmeres d’OTV van estar absents del Ple. Ningú no ens va saber explicar què havia passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada