dijous, 11 de setembre del 2014

La història no és cíclica

Matinada de l’onze de setembre, som als baluards de Barcelona, esperem l’assalt final. Berwick ha obert una bretxa a les muralles que no podrem defensar. Només un miracle ens pot salvar, però homes, dones i nens donarem el nostre darrer alè per defensar les nostres llibertats... No esperem cap compassió de Felip Quint, arrasarà tot el que podrà. Que la nostra lluita guiï els nostres compatriotes futurs. Que el nostre sacrifici no hagi estat debades!

Foto: I aquí el cartell de l'onze de setembre

"Que els camps s'inflamin
amb el foc de les roselles,
I els marges s'omplin 
del doll groc de la ginesta" 

#11Setembre #VeigV

300 anys després la història no es repeteix. Encara tenim el mateix enemic i encara som aquí, el mateix poble, la mateixa gent que lluita per defensar les nostres llibertats. Han passat generacions i generacions, però la mateixa lluita ha persistit durant segles. L’enemic ens ha volgut arrasar manta vegada, però encara hi som!

La història no es repeteix: en aquests tres-cents anys hem viscut moments molt difícils, hem estat a punt de desaparèixer diverses vegades, però no ho han aconseguit. I, ara com mai, tenim la victòria a les nostres mans. Ens en sortirem!

Per tots aquells que ens han precedit en la lluita, per tots aquells que en moments de gran dificultat ho han arribat a donar tot per la supervivència del nostre poble, per tots aquells que han somiat de poder arribar a tocar el final del camí... Ara no ens podem fer enrere, resistirem, com fa 300 anys, al peu dels baluards i garantirem la nostra llibertat.

Ho devem a tots els que ens han precedit en la lluita. No fallarem!

(Incloc una imatge dels companys de Vilafranca que m’ha agradat especialment, suposo que em permetran la llicència...!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada