dijous, 26 de maig del 2011

D'autocomplaences, cofoismes i flagel·lacions

A hores d’ara, més asserenats, em sembla que ja podem fer una anàlisi dels resultats una mica més assenyada, tocant de peus a terra.

A Olot, Esquerra no hem obtingut uns bons resultats. És evident que hi ha moltes justificacions (la dinàmica nacional, els problemes del partit, la dispersió del vot independentista, etc.) per haver perdut un bon grapat de vots en relació a les passades eleccions municipals. Sí: mantenim els dos regidors i en podem estar contents; però això no ens pot fer caure en l’autocomplaença.

A Olot, hem perdut molts vots, massa vots. Caldrà que reflexionem des de la secció local i des de tota la gent que ens ha volgut acompanyar en aquests mesos de preparació de les eleccions. Caldrà que revisem plantejaments i, sobretot, que sumem esforços. Tenim quatre anys per capgirar la situació i de fer efectiva la nostra voluntat de ser un partit de majories.

Però tampoc no cal que ens flagel·lem constantment. Hem d’agrair als 906 olotins i olotines que han cregut en el nostre projecte, que ens han ofert la possibilitat de tenir dos regidors al consistori. Amb aquests regidors podrem fer sentir la nostra veu, ens donen una posició privilegiada que hem de saber gestionar.

Almenys, personalment, en garanteixo la intenció. Segurament hem fet moltes coses malament, segurament ens hem equivocat en alguns plantejaments. Ara: estic convençut que, amb treball i unitat, podrem capgirar la situació.

Esquerra Republicana de Catalunya està cridada a tenir un paper molt destacat en el destí de la nostra ciutat i també, és clar, en el destí del nostre país.

Probablement, aquest cap de setmana hem tancat un cicle (amb un resultat que ens permet presentar-nos com un partit consolidat, amb una base ferma al darrere) i ara mateix n’obrim un altre. Crec que serà ben exitós i ben profitós per al destí del nostre país.

D’entrada, doncs, des d’aquí mateix faig una crida a tothom perquè s’hi vulgui sumar al projecte. Amb treball i constància, defugint personalismes, sempre en positiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada