divendres, 9 de març del 2012

Suport a Sant Jaume


Avui he tornat al Ple del Consell Comarcal. Feia més d’un any que no ho havia fet, i de seguida hi he notat els canvis (majoria absolutíssima del grup de CiU i presència residual de PSC i ERC).


S’hi presentava l’aprovació de la planta de gestió de residus en uns terrenys rurals de Sant Jaume de Llierca. De fet, el tema ja s’havia tractat en l’anterior mandat, quan jo era conseller, i fins i tot abans.

Des del primer moment, la posició del grup comarcal d’ERC ha estat ben clara: cal escoltar el municipi afectat! Ho dèiem quan el grup d’ERC a Sant Jaume era a l’oposició i, ara, quan és a govern. A més, pensem que la gent de Sant Jaume ha estat prou assenyada i ha intentat presentar opcions diferents: per què una instal·lació d’aquest tipus no pot ubicar-se en un polígon industrial? La resposta del Consell sempre ha estat la mateixa: el polígon és sòl estratègic i, per tant, val més ubicar-la en sòl agrícola.

Algú creu que un municipi no es revoltaria si li imposen una infraestructura i en el sòl que vulgui el Consell?

Com que sembla que han corregut veus sobre la possible manca d’unanimitat entre els representants d’ERC a la Garrotxa, hem volgut manifestar la nostra unitat fent-nos presents en el Ple i donant suport als nostres consellers i a la gent de Sant Jaume: no hi faltava ningú, des del presidents de la federació comarcal i de la secció local, a representants de tots els grups municipals d’ERC a la comarca, que han comptat amb el suport de la Carme Capdevila i en Salvador Ros.

La posició d’ERC sobre aquest tema sempre ha estat la mateixa i ningú no ens pot acusar de tacticisme. No es pot imposar una instal·lació així de la manera que s’està fent.

Curiosament, no he vist la mateixa lògica en les altres formacions representades al Consell (i ho vull manifestar encara que sigui arriscant-me a la polèmica): el PSC avui s’ha abstingut, quan s’havia mostrat absolutament a favor abans de les eleccions municipals; la consellera de CiU de Sant Jaume avui hi ha votat a favor, quan havia marxat del Ple del Consell abans de les eleccions del maig de l’any passat per no pronunciar-s’hi. I, sobretot, l’alcalde de Besalú, parlamentari i conseller comarcal, Lluís Guinó, ha suportat impertèrrit com el nostre portaveu, Josep Garcia, ha llegit el que deia quan el 2005 s’havia proposat Sant Ferriol per a encabir-hi una planta d’aquest tipus: “No es pot imposar una instal·lació així contra el parer del municipi”. Evidentment, ara hi ha votat a favor.

Finalment, només vull manifestar el seny que ha tingut la gent de Sant Jaume que, tot i suportar que des d’instàncies superiors se’ls imposi una instal·lació que no vol ningú, plantegen encara possibilitats alternatives a la ubicació en sòl agrícola.

Des d’ERC-Garrotxa els donem tot el suport, però malauradament la nostra representació és mínima i poca cosa hi podem fer. Malgrat tot, esperem que s’hi imposi, finalment, el seny. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada