dissabte, 19 de març del 2011

Junts per Olot

Ens hem decantat per un lema senzill, però que defineix clarament la nostra candidatura.


Bàsicament, hem optat per “Junts per Olot” per tres qüestions:

1)    Junts: perquè cal que superem la dicotomia polític/ciutadà. Només ens en sortirem si anem a l’una.
2)    Junts: perquè des del primer moment hem volgut integrar. Qui no ha volgut sumar és perquè no ha volgut, deu tenir altres interessos.
3)    Junts: perquè som la garantia que els representants a l’Ajuntament anem “junts”. Som la garantia que no hi hagi majoria absoluta, que imperi el consens entre tots.

1)    En les últimes eleccions, la participació ha estat molt baixa. En els últims temps, hi ha una tendència a pensar que l’ajuntament, les institucions polítiques, estan allunyades dels ciutadans. Hem de mirar que això es capgiri Des d’Esquerra volem que la ciutadania recuperi l’interès per la política, que n’entengui la importància, que se senti partícip. Volem endegar accions que impliquin la ciutadania en les decisions polítiques.
2)    Des del primer moment hem obert la nostra candidatura a tothom qui s’ha sentit identificat amb nosaltres. Hem incorporat independents (en el lloc que han cregut convenient) i hem parlat amb totes les forces polítiques que podien estar interessades en el nostre projecte per Olot.
3)    Si un element és perniciós per al diàleg, és la majoria absoluta. Quan un partit té majoria absoluta, passa el corró i no té en compte el que diuen els altres i, probablement, tampoc no té en compte el que diu la ciutadania. Nosaltres som la garantia que no hi hagi cap grup amb majoria absoluta, que hi hagi consens entre els diversos representants polítics.
Per a alguns suports, tindrem un segon lema:

Esquerra: 80 anys als ajuntaments

Entre el 17 i el 19 de març de 1931, es va gestar la formació que aglutinava l’Estat Català de Macià, el Partit Republicà Català de Companys, i el grup de l’Opinió per a les eleccions del 12 d’abril. 80 anys després encara hi som. Defensant la llibertat i el progrés de Catalunya des dels ajuntaments.

Aquest segon lema correspon a la idea de continuïtat: encara que de vegades les coses no ens acabin d’anar bé, ERC sempre hi som. Sempre hem estat a l’Ajuntament d’Olot i sempre hem defensat la nostra visió del municipi amb els nostres regidors. En aquest mandat hem estat decisius, encara que no volguéssim entrar a govern. En el proper mandat encara volem ser més decisius per mantenir l’equilibri necessari entre les forces majoritàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada