divendres, 25 de març del 2011

Penúltim Ple a l'Ajuntament

Mes de març. S’ensuma el final de mandat...


El Ple d’avui es preveia com un altre ple ràpid. Però també és cert que els pocs punts que hi entraven donaven força de si.

Hem començat amb la plica del servei de neteja i de recollida d’escombraries. La concessió acaba a final d’any i, per tant, cal començar a obrir camí per a la nova concessió. Sembla estrany aprovar la nova plica en el penúltim ple d’aquest mandat, però les qüestions tècniques ho justificaven plenament. Hi ha hagut acord total i, sobretot, nosaltres hem subratllat que es millora el servei de neteja i de recollida selectiva sense increment de taxes al ciutadà. En fi: un tema important, però essencialment tècnic.

Tot seguit, la regidora d’Hisenda, la Fina Soler, ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’any 2010. La veritat és que els números que presenta l’Ajuntament són especialment positius per als temps que corren. L’endeutament va a la baixa, malgrat que també han baixat els ingressos. I, en canvi, hi ha un superàvit acumulat notable fruit de la prudència inversora, la qual cosa permet encarar els propers exercicis amb una certa tranquil·litat.

Personalment he felicitat la regidora i tot l’equip tècnic de l’Ajuntament per aquesta contenció i mesura en la despesa. Qualsevol altre, venint com vénen eleccions i vés a saber qui governarà el mes de junt, hauria tirat la casa per la finestra pel que pogués ser. No ha estat així, la qual cosa mereix l’elogi públic. I, per tant, no me n’estic.

Finalment, com que hi ha hagut aquest superàvit, també s’ha donat compte de la reserva de 900.000 euros per a la futura inversió de la plaça Mercat. Nosaltres hem subratllat que estem molt d’acord amb la reforma de la plaça, tal com suggereixen els mateixos placers, i que ja ens sembla bé aquesta reserva. Però també hem remarcat que el proper consistori no es trobi lligat de mans amb aquesta reserva sinó que, en tot cas, els diners hi són, i que si el proper govern vol fer les coses d’una altra manera, ho podrà fer sense problemes.

Hem tancat el Ple amb un parell de punts sobre el pla urbanístic: el nou hospital segueix cremant etapes.

I ja està: preparant el comiat del darrer Ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada