dilluns, 14 de març del 2011

Jordi Pujiula

Aquest cap de setmana ha estat especial. Com aquests últims mesos, tenia un pla de treball, diguem-ne, intens...


I, de fet, començava ben aviat amb la mort de Jordi Pujiula. Poques vegades totes les forces progressistes de la ciutat ens hem posat d’acord per afirmar que es tracta d’una pèrdua important per a la concepció de la ciutat. Divendres, a primera hora de la tarda, amics i familiars van fer un darrer homenatge civil a l’historiador. La nova sala El Torín va servir a la perfecció per a l’homenatge: ben dissenyat, ben conduït, ben mesurat... Em va fer especial il·lusió poder retrobar i fer costat al nebot, l’Èdgar, arribat expressament dels EUA.

Tempus fugit, que deien els clàssics. I, al vespre, em va tocar moderar l’esplèndida taula rodona amb els alcaldes d’Esquerra de Sant Pere de Torelló, Palafrugell i Manlleu. No cal dir que va ser especialment interessant. Llàstima que coincidís amb l’inici de les xerrades a IDESGA de les diverses candidatures municipals.

Dissabte matí, cap a Lloret, a les jornades municipalistes d’Esquerra, en què es va presentar el vídeo de la campanya: 80 anys d’història.

Dissabte tarda, després de l’ajornament de la rua de Carnaval, derbi al pavelló entre els sèniors A i B del CB Olot.

Finalment, diumenge al matí, rua de Carnaval. Molt interessant i entusiasta el treball de totes les penyes carnavalesques de la Garrotxa.

I, encara, diumenge a la tarda, acte de l’Associació Alba, amb motiu del Dia Internacional de la Dona (deixem de banda el tema “treballadora”), amb el lliurament dels premis del primer concurs de poesia. Després del recital, val a dir que la lectura dels tres poemes premiats va demostrar que el nivell de les participants era molt i molt elevat.

I prou, no?

Deixeu-me acabar, sense frivolitats, amb un record a la figura de Jordi Pujiula: un intel·lectual d’aquells de debò!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada