divendres, 18 de desembre del 2015

Sant Francesc

Darrer Ple de l’any. Un parell de qüestions delicades i que mereixen argumentar amb precisió la nostra posició.



No cal que insisteixi en la nostra oposició a les ordenances fiscals del 2016 perquè inclouen l’increment del 4% de l’IBI: vam tornar a votar en contra de l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals.

Un tema delicat era la unificació de les concessions dels aparcaments de la plaça Mercat i de l’antic Hospital. Com que han acabat sent un sol aparcament, és de lògica unir les dues concessions, especialment després que les dues empreses que les gestionaven s’han posat d’acord. Ara: no ens sembla bé que això impliqui que una de les dues concessions es prorrogui gairebé cinc anys més. Segur que la construcció de la nova plaça ha estat un encert, sempre ho hem dit així, però també és veritat que hem hagut de pagar algun peatge, com la construcció d’un nou supermercat Mercadona a l’espai de l’antiga fàbrica de can Domènec; i també estem convençuts que aquesta ampliació de la concessió de l’aparcament és un serrell que havia quedat penjant.

En tot cas, serrells o no, no pensem que els avantatges que implica el nou aparcament per l’actual empresa concessionària justifiquin aquesta unificació en els terminis de la concessió i, per això, van estar molt convençuts de votar-hi en contra.

Una altra cosa és el tema del projecte del fortí de Sant Francesc. ERC-JuntsxOlot hem estat sempre en contra (i hi hem treballat tant com hem pogut des de la nostra posició minoritària) de fer un projecte de turisme volcànic massificat, hem estat sempre en contra de desvirtuar l’entorn natural que caracteritza la nostra ciutat, hem estat sempre (i hi estarem) en contra de tots aquells projectes que, en comptes de posar en valor el nostre patrimoni natural, el desvirtuïn o el perjudiquin.

Ara: també és una veritat evident que l’equip de govern de la ciutat d’Olot té una clara majoria absoluta. Podríem optar per dir que no a qualsevol projecte que ens presentessin. Molt bé, defensaríem la nostra posició testimonial, però fins aquí arribaríem.

Pel que fa al punt de l’ordre del dia, hem intentat ser presents en les propostes per poder-hi fer les nostres aportacions, perquè els projectes que s’aprovin siguin al més respectuosos amb l’entorn que puguem i perquè no hi hagi una explotació que pertorbi la naturalesa de l’espai. Volem ser-hi, per poder incidir en la millora dels projectes.

En el darrer ple no es va aprovar cap projecte concret, es va aprovar demanar una subvenció d’altres administracions per fer una intervenció que millorarà l’atenció als visitants de Sant Francesc: adequació del fort, amb la incorporació d’uns lavabos i d’un petit espai de restauració. El projecte, però, encara s’ha d’aprovar. I volem ser-hi presents per poder-hi fer aportacions que puguin millorar-lo, saben que, amb el nostre vot o no, s’acabarà aprovant.

La nostra posició, des d’una minoria a l’oposició municipal, no serà la d’oposar-nos a tot el que proposi l’equip de govern, perquè pensem que és una posició que no portaria enlloc, sinó que intentarem col·laborar en tot allò que pugui millorar la nostra ciutat i la situació dels olotins. Pensem que això és el que ens van demanar els ciutadans que ens van votar i els ho agraïm. No podem adoptar posicions maximalistes que queden molt bé, però que no porten enlloc. Sigui com sigui, però, segur que no aprovarem cap proposta que traeixi els nostres principis i les propostes amb què ens vam presentar a les passades eleccions municipals.


Per cert, aquest projecte, ni de bon tros, correspon als 682.075€ que li ha atribuït alguna informació. Aquesta quantitat correspondria a tots els projectes turístics comarcals per què es demana la subvenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada