dijous, 4 de setembre del 2014

Ple extraordinari: ara vénen les presses

Transcric la meva intervenció al Ple. Ara no s'hi valen presses: hem tingut cinc anys per asseure'ns i consensuar propostes. Ja sabíem que hi hauria un buit quan s'obrís el nou hospital; per això ERC-Olot vam improvisar una consulta a peu de carrer. Fem-ho bé perquè val la pena; no improvisem!

No estem d'acord amb l'ampliació d'usos de l'edifici de l'Hospital. No estem d'acord que un edifici públic sociosanitari es pugui dedicar, ni que sigui parcialment, a activitat comercial privada. No ens agrada. Hi ha molts espais desocupats al centre i prou comerços amb dificultats perquè pensem en una superfície comercial de més de 2.000m2.
Ara: entenem que els 11.000m2 de l'edifici, en ple centre d'Olot, són una oportunitat que requereix molta generositat per part de tots i molta planificació.
ERC demanem que no siguem víctimes de les presses en una actuació d'aquesta entitat. Segurament, ja ens havíem d'haver posat fa uns anys, segurament l'actuació puntual de la gestió de l'illa tèrmica requereix celeritat. Hi estem d'acord.
Per la resta, però, nosaltres voldríem un debat, una anàlisi detallada de les possibilitats de l'espai, que inclogui experts urbanistes, partits polítics i participació ciutadana.
Intentem evitar un edifici que sigui com la criatura de Frankenstein, fet a pedaços; intentem evitar fer actuacions puntuals que danyin les possibilitats globals de l'edifici.
No ens deixem endur per allò que nosaltres en diríem "ocurrències". Ara mateix, per exemple, nosaltres estem convençuts que la millor opció seria traslladar-hi La Caritat i possibilitar que tot l'Hospici es dediqués a Cultura. O potser seria interessant ubicar-hi un Centre d'Assistència Primària, o fins i tot traslladar-hi l'actual CAP.
Però volem fugir d'opinions singulars i improvisades. Pensem que les possibilitats de l'edifici són tan grans que poden marcar el futur del centre d'Olot.
Per això demanaríem que no es comencés a plantejar res fins que no s'hagi fet tot aquest procés i s'hagi arribat a aquest acord definitiu. Que no es comenci a treballar per parts, improvisadament, fins que no es tingui un projecte complet.

I, per això, en benefici d'aquest acord i de treballar sense traves per analitzar quina és la millor solució, encara que a nosaltres no ens agradi l'opció comercial privada, ens abstindrem per facilitar la tasca de planificació que volem que sigui al més participativa possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada