dilluns, 22 de setembre del 2014

Olot dóna suport a la consulta del 9N

Avui jornada històrica a Catalunya. La sala de Plens a vessar, mostra de la transcendència del moment. Transcric la meva intervenció:

Els catalans volem votar. Com diu el text de la moció que avui aprovarem, juntament amb la majoria de municipis de Catalunya, els ciutadans hem fet els deures: milions de persones hem sortit al carrer a la manifestació del 10 de juliol del 2010, contra la sentència del tribunal constitucional sobre l’Estatut del 2005, i a les manifestacions de l’Onze de Setembre dels tres últims anys.

Segons les enquestes, el 80% de la població de Catalunya diu que està a favor d’un referèndum sobre la independència del país, i el 90% acceptaria els resultats.

En aquests moments decisius de la història del nostre país, ens toca als representants polítics assumir la responsabilitat que se’ns ha encomanat. Hi ha ajuntaments governats pel PP i pel PSC que ja han manifestat que no col·laboraran en la consulta del 9 de novembre. Hi ha partits polítics que ens demanen diàleg, que, com en el joc de l’oca, tornem a la casella de sortida, com si en aquest país no hagués passat res en aquesta última dècada.

N’hi ha que diuen que s’ha de canviar la Constitució. Ben curiós, el PP hereu dels que van votar en contra de la Constitució ara n’és el més fervent defensor. El PSOE diu que s’ha de reformular en sentit federal; però ens consta que el PSC només ha rebut un NO per resposta quan ha plantejat al PSOE la incorporació del dret a decidir dels catalans.

Quina part del NO no entenen?

En un estat de dret modern, s’ha de garantir la separació de poders; però  a l’Estat espanyol govern i oposició ja tenen clar què ha de dir el tribunal constitucional. Quina enveja ens fa la cort suprema del Canadà!

Ens diuen que la consulta ha de ser legal, quan sabem que tenim les cartes marcades, que els tribunals tenen dictades les sentències i que PP i PSOE no ens escoltarien ni que ho demanéssim el 100% dels catalans.

Quan les lleis són injustes, tenim l’obligació de desobeir-les!

Per acabar, només m’hauria calgut citar les paraules d’algú que s’ha fet ben famós aquests dies: “Podria haver prohibit el referèndum, però sóc un demòcrata i he preferit que els escocesos parlessin.” David Cameron, primer ministre conservador del Regne Unit de la Gran Bretanya i Irlanda del Nord.


Resultat final de la votació: 17 sí (ERC, CiU, PSC); 3 no (PxC, PP)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada