dimecres, 2 de febrer del 2011

S'ha acabat la festa!

Sí, senyors, “the game is over”! Ja no podem anar pel món amb les mans plenes a vessar de nous rics, i algú ha de pagar la festa!


Les balances fiscals ens han confirmat (sembla que ningú no se’n recordi, però es van fer públiques!) que els catalans paguem milers de milions d’euros a Espanya, sense que en rebem les compensacions corresponents.

I, tot i així, ara sembla que la culpa dels problemes econòmics d’Espanya ve de Catalunya.

De res no ens serveix que a Catalunya és on hi ha menys funcionaris per habitant, que els catalans paguem peatge per circular per les nostres autopistes, que paguem un cànon a la benzina per finançar la sanitat o que paguem uns impostos que la majoria de comunitats espanyoles no paguen.

De res no serveix que Catalunya hagi estat “la locomotora” de l’Estat, que sigui el lloc amb una economia productiva més destacada, lluny de l’especulació espanyola (i espanyolista) dels últims anys.

Més encara: els catalans estalviem, patim un IPC més alt que la resta, paguem per serveis que altres tenen gratis, patim el peatge de la centralització de les infraestructures (trens i aeroports), patim més inspeccions que ningú, paguem més que ningú... I, tot i així, som els culpables que Espanya tingui dèficit!

A bodes em convides!: S’expulsa Catalunya d’Espanya..., i tots contents!

Precisament avui he llegit que els escocesos (dels quals diuen que tenen una autonomia menor que els catalans) han frenat per a Escòcia el canvi horari que volen implantar els anglesos. Seríem capaços, els catalans, d’obtenir alguna cosa semblant? Malgrat que vam plantar-nos, un milió i mig, en ple juliol pels carrers de Barcelona?

No hem pogut evitar ni la centralització de les “xapes” dels cotxes! I, fins i tot, no ens hem desempallegat de les negligències de Renfe, encara que hagi estat un dels pocs traspassos de l’Estatut.

Avançarem?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada