dijous, 10 de febrer del 2011

Sobre el Projecte Educatiu d'Olot

Nou article a La Comarca d'Olot:

Dijous passat vaig poder assistir amb molta il·lusió a la presentació del Projecte Educatiu de Ciutat. Em va agradar molt la xerrada que hi va fer Joan Manuel del Pozo (efímer conseller d’Educació del govern catalanista i d’esquerres, substituït pel nefast Ernest Maragall -deixeu-me ser així de clar-, que vam haver de patir durant quatre anys el conjunt de la comunitat educativa d’aquest país. Sí: de vegades la gent que hi ha al teu govern fa una política patètica. Esperem que l’actual consellera ho faci millor, encara que no s’hi haurà d’esforçar gaire...).

Del Pozo va defensar uns plantejaments amb què coincideixo plenament: tota la vida ens estem educant i tot allò que ens envolta ens educa.
De fet, aquesta és la idea que inspira el Projecte Educatiu de Ciutat i, personalment, confio que la seva posada en marxa serveixi perquè tota la vida ciutadana s’impregni d’aquesta exemplaritat educativa.
Els que seguiu la marxa política de la ciutat potser us haureu sorprès en la lectura del paràgraf anterior perquè, com a portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, vaig defensar i argumentar la nostra abstenció en el moment d’aprovació del Projecte pel Ple de l’Ajuntament d’Olot. Potser us preguntareu “com pot ser que ara digui que hi està a favor si en la votació es va abstenir?”
No hi ha cap contradicció: tant el grup d’Esquerra, com jo mateix, pensem que la política forma part de la societat, pensem que el conjunt de la ciutadania és qui decideix la política de la ciutat i que els càrrecs electes són els representants de la ciutadania i es deuen als interessos comuns (això és una obvietat, però no està de més recordar-ho perquè tot sovint n’hi ha que se n’obliden).
És per això que (tot i reconeixent la bona fe dels bons companys que es van posar al davant del Projecte), quan se’ns va presentar el PEC com a grup polític representat al Ple de l’Ajuntament i no es van tenir en compte cap de  les nostres aportacions i suggeriments -seguint el criteri que els grups polítics no hi teníem res a dir, que era un projecte exclusivament “tècnic”-, vam pensar que la idea no començava ben enfocada.
Pensem que el PEC va adreçat a tota la societat (ho hem dit abans, “tot educa”), i que els grups polítics som els representants d’aquesta societat. Per tant, creiem que un Projecte que exclogui els representants polítics del conjunt de la societat neix inevitablement coix, neix allunyat de la societat.
Tot i així, confiem que el PEC tingui molt d’èxit en les seves intencions i que revisi els plantejaments que ens van provocar la nostra abstenció. Si els ciutadans ens fan confiança i tenim responsabilitats de govern en el proper mandat municipal, no dubteu que ens el farem nostre i que treballarem perquè assoleixi les fites que tots volem.
Pere Gómez i Inglada
Candidat d’ERC a l’alcaldia d’Olot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada