diumenge, 17 de juny del 2012

Prou retallades


Aquest matí, la secció local d’ERC s’ha sumat a la concentració de la comunitat educativa de la Garrotxa davant l’edifici consistorial d’Olot.


En aquests moments de crisi, ens hi juguem molt i no s’hi val a badar: cal ajustar pressupostos, cal eliminar despeses supèrflues, però hi ha partides que no es poden rebaixar així com així. Evidentment, la dotació de suport a les famílies amb problemes econòmics és important que no es rebaixin, però també és fonamental plantejar el futur: ens hi juguem molt! L’educació és el fonament del país.

Ja ho he escrit en alguna altra entrada, però hi torno especificant determinats problemes amb què ens hem trobat:

No pot ser que reduïm la subvenció per a les escoles bressol perquè deixarà fora d’aquesta etapa moltes famílies i perquè reduirà l’actuació dels professionals. Una escola bressol no és un aparcament.

No podem tractar les escoles concertades de manera diferent de les públiques: si són escoles sostingudes amb fons públics són el mateix sistema, no poden tenir característiques diferents. No pot ser que la consellera afirmi que no hi ha cap escola pública amb 30 alumnes per aula i, en canvi, accepti que n’hi hagi de concertades. El sistema ha de ser igual per a tots o, en tot cas, que allò que no és públic sigui completament privat. No era això el que deia el Pacte Nacional per a l’Educació.

Continuant amb la consellera: no es pot ser tan frívol afirmant que no passa res per ampliar la ràtio d’alumnes als ensenyaments secundaris. I tant que passa!: el servei empitjora. I reculem més de trenta anys en les condicions que oferim per als nostres joves.

Més de dos-cents membres de la comunitat educativa ens hem reunit avui davant l’Ajuntament d’Olot i hem fet arribar les nostres reivindicacions als representants de l’equip de govern.

És clar que només és competència municipal l’etapa 0-3, però la reducció de la subvenció de la Generalitat (de 1.800€ a 875€ per alumne) no fa preveure res positiu...

Haurem de seguir lluitant.

Ho vaig manifestar (amb el suport a les famílies desplaçades del Morrot) en roda de premsa:

http://elgarrotxi.cat/WEB/AR/118.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada