divendres, 29 de juny del 2012

Revetlla de Sant Pere: el Ple de juny


Ahir, diada de la tradicional revetlla de Sant Pere, que s’està perdent com tantes altres tradicions ben nostrades..., vam fer un Ple llarg i poc interessant.

Els punts de l’ordre del dia eren importants i alguns ben transcendentals, però la majoria responien a qüestions tècniques que donen poc joc, com per exemple l’aprovació inicial dels reglaments de terrasses i de fires i festes.

Hi va haver un parell de punts sobre la plaça Mercat en què, seguint la línia que han adoptat, el PSC es va abstenir i els altres grups hi vam votar a favor.

De tots els punts de l’ordre del dia, només ens vam abstenir, per coherència amb el que havíem votat, en l’aprovació definitiva de la cessió dels terrenys d’accés per ambulàncies al nou hospital.

Interessant l’aprovació dels dos noms de carrers que hi vam incorporar: Bernat Desclot en una zona de Sant Miquel envoltada de referents medievals i escriptors, i Generalitat de Catalunya en la zona de la Guardiola en què els carrers tenen el nom dels presidents republicans de la Generalitat.

Les diverses mocions presentades van fer que el Ple s’allargués força. En primer lloc, ApG presentava una moció de reconeixement de la tasca de les cooperatives. Tothom hi va votar a favor un cop ApG va rectificar el punt on demanava la priorització de les cooperatives en els concursos públics. Evidentment, això és il·legal i va quedar formulat com a “valorar”.

En segon lloc, ApG i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va presentar una moció en defensa de l’ensenyament públic aprofitant les mobilitzacions de la comunitat educativa. Nosaltres vam demanar-los que retiressin la moció (i també ho van fer el PSC i CiU) perquè presentar-la significava una politització de la mobilització que el grup impulsor havia defugit en benefici de la unitat de la reivindicació. De fet, jo mateix els vaig comentar que si haguessin volgut presentar una moció ja ho haurien fet ells mateixos i que estaven molt dolguts perquè ApG presentés la moció. Com que no la van voler retirar, el resultat va ser que només ERC hi va votar a favor i que la moció no va prosperar pels vots en contra de CiU i del PP.

L’Assemblea de l’Esquerra Independentista va presentar una moció en contra de la repressió policial als Països Catalans. Ens hi vam abstenir, encara que compartim la seva preocupació per les darreres accions policials i el grup parlamentari d’ERC n’ha demanat explicacions, pensem que no podem aprovar una declaració en què dóna per suposat que hi ha una repressió policial organitzada.

Finalment, tots els grups vam votar a favor de la defensa de l’Arc Mediterrani. La Júlia Sala, del PP, va enorgullir-se dels 11 milions d’euros que l’Alicia Sánchez-Camacho havia obtingut en els pressupostos de l’Estat per al corredor mediterrani. És clar, li vaig haver de dir que si la inversió necessària són els 2.000 milions pressupostats en l’AVE Madrid-A Coruña d’aquí a 200 anys potser hi arribarem. Vaig insistir que el coll d’ampolla Tortosa-Castelló és una vergonya i que respon a un criteri espanyol de no connectar convenientment Catalunya i València i que això de l’arc mediterrani està molt bé però fins que no siguem independents  no ho aconseguirem mai. Com sempre, les meves referències a la independència no van agradar al grup del PSC.

En el torn de precs i preguntes, la Clara va demanar per l’aire condicionat de la sala el Torín i va suggerir fer una placa explicativa de la ceminònia que es va fer la setmana passada amb el moai de la plaça de l’illa de Pasqua. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada