dimecres, 29 de desembre del 2010

No, mai no ho sabrem tot!

Feia setmanes que volia tenir una mica de temps per llegir la novel·la de Xavier Bosch, premi Sant Jordi del 2009.


Se sabrà tot és una història interessant, amena i distreta, que juga (flirteja, jo diria) amb les correspondències reals: el protagonista és director d’un diari de Barcelona que només dura un any en el càrrec, com li va passar a en Bosch amb el diari Avui.

La trajectòria i la solvència del periodista i el plantejament de la novel·la obren un ventall d’expectatives molt interessants. Se sabrà tot, realment? Bosch explicarà en la novel·la fets que li van passar en la realitat?

Evidentment, el cas no va per aquí. El paral·lelisme amb la realitat es limita ben bé a un joc formal que vol confondre protagonista i autor per fer més atractiu l’inici de la novel·la, complementat amb alguna referència política o periodística que ens fa trencar el cap per buscar-hi el contacte amb la realitat; però la història no passa d’aquestes mínimes insinuacions, i ens quedem amb les ganes. Això a banda, la novel·la flueix lleugera i fa de bon llegir, un argument sobre el periodisme que, vist des de dins, resulta prou atractiu.


És clar que no ho acabarem sabent tot, però començaria a ser interessant que algú es proposés d’escriure la veritat que amaguen els mitjans periodístics que dominen la comunicació en el nostre país. I, si pot ser, que ho faci algú que el seu modus vivendi no sigui el periodisme, no fos cas que es quedés sense un plat a taula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada