dimarts, 21 de desembre del 2010

Avui dilluns, excepcionalment, Ple de l'Ajuntament d'Olot

Després dels tràgics esdeveniments de la setmana passada, que van provocar la suspensió del Ple ordinari de la corporació, avui dilluns hem pogut celebrar el
Ple del mes de desembre.


Com sempre, hi havia una sèrie de punts que hem aprovat per unanimitat. De la resta, però, en destaquem els dos punts que Esquerra-Olot no hem votat favorablement.

En primer lloc, la participació de l’Ajuntament d’Olot en l’ampliació de capital d’Olot TV. Després d’un via crucis de més d’un any, que fins i tot ha comportat la retirada de l’Ajuntament i del Consell Comarcal del Consell d’Administració de la televisió, sembla que hi ha una mica de llum al final del túnel. Una sèrie d’inversors privats col·laboraran a reflotar la televisió. Les administracions intervindran amb 150.000 euros.

Molt bé: esperem que, d’ara endavant, a la televisió d’Olot li vagin bé les coses. Fa una feina molt important i la gent de la ciutat se l’estima. Però això no treu que s’hagi fet una gestió molt dolenta que ha arribat a un balanç negatiu de 722.000 euros! Com a pèrdues, no són pas poques! L’ampliació de capital es farà amb 791.000 euros, de manera que l’empresa queda amb un capital de gairebé 70.000 euros.

No ens podíem quedar callats. Entenem que CiU i PSC no hagin dit res i s’hagin limitat a aportar la xifra a què es van comprometre. Però m’ha estranyat que ens hàgim quedat sols votant en contra de l’aportació de l’Ajuntament. Encara que només sigui amb un sentit purament testimonial, val la pena que hàgim votat en contra per dir a la direcció d’Olot TV que ho han fet molt malament i que confiem que, en aquesta segona etapa, ho mirin de fer millor.

El segon punt polèmic ha estat la votació del Projecte Educatiu de Ciutat. Res a dir: però és que no hem tingut res a dir! Vull dir: fa un any que l’estan elaborant i als partits polítics no ens hi ha deixat dir res! No ho entenc. I, quan ens l’han presentat, tampoc no hi han volgut incorporar cap esmena: si els tocàvem una coma, semblava que els arrenquéssim un queixal!

Com hem manifestat al Ple, si no fos perquè la gent que l’ha de tirar endavant ens mereix total confiança, hi hauríem votat decididament en contra. Resultat: només en Trincheria i els d’Esquerra ens hi hem abstingut. I això que hi havia un tema tan polèmic (nosaltres hem manifestat que hi hauríem votat en contra només per això) com que un dels punts del Projecte fos aconseguir que les ales de cultura dels propers anys siguin per a un pedagog!

I això que volem que sigui un Projecte de ciutat perquè pensem que l’educació no s’acaba en l’ensenyament i que tots els ciutadans hi tenim un paper destacat!

En fi, esperem que l’any vinent ens sigui més propici!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada