diumenge, 22 de novembre del 2009

Polítics i demagogs

Em sembla que avui em plantejo un tema que inevitablement s'acabarà convertint en una sèrie, perquè és prou espinós.

Tot ve arran de la xerrada-míting que l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Mora, va fer a Olot com a inici de la campanya de Garrotxa Decideix sobre les consultes per la independència del 13 de desembre.

Un altre dia ja escriuré de la resta, però avui vull escriure dels polítics de base, dels que trepitgen el poble, els barris. Bàsicament, perquè gent honesta, que està dedicant bona part del seu temps lliure, que intenta trobar un raconet pel bé comú entre les moltes hores que dedica a la seva feina diària (com en Jaume, la Clara o l’Arnau), no es mereixen els atacs i les crítiques demagogues que va usar el senyor Mora en el seu discurs.

Doncs sí: a tots els partits hi ha gent honesta, especialment entre els militants de base que, sense cap compensació (més aviat amb alguna càrrega), només pretenen millorar les condicions en què viu la nostra societat.

En Carles Mora havia de venir a Olot a explicar l’experiència d’Arenys de Munt i a animar la gent a participar en les consultes del desembre. Ben al contrari: va limitar el seu discurs a criticar tots els partits polítics, a defensar la independència (em sembla que tots els que hi érem n’estàvem prou convençuts: no calia), i a fer autobombo de la seva formació.

Com que vam sortir prou empipats i jo mateix em vaig ensumar que tot plegat només era demagògia (col·locar-se de cara al futur), avui m’he dedicat a “investigar”. No us penseu: en cinc minuts ho he tingut enllestit.

El senyor Mora es va presentar a les eleccions municipals del 2007 per la formació Arenys2000-EPM (vinculada, per tant, a ICV) sense haver format part del consistori anterior, en què Arenys2000 havia obtingut majoria absoluta (7 regidors) a l’ajuntament, amb Andreu Majó com a alcalde (que seria, més endavant, membre de les llistes d’ICV al parlament de Catalunya).

En aquestes eleccions en què es presenta el senyor Mora com a cap de llista, Arenys2000 passa de 7 regidors (46% dels vots) a 4 (26% dels vots) i, per tant, amb el nou candidat es queden ben lluny de la majoria absoluta, tot i que continuen sent la llista més votada per davant d’ERC (3 regidors, amb un 22% dels vots). Doncs bé: l’independentista Carles Mora fa govern amb CiU (3 regidors) i PSC (2 regidors), i deixa a l’oposició ERC i CUP (1 regidor).

Amb aquestes dades ja n’hi hauria prou per desmuntar la demagògia del senyor Mora, però el meu nas em deia que hi havia d’haver alguna altra cosa. Així que he volgut mirar el bloc del cap de llista d’ERC, Josep Rabasseda, i m’hi he trobat això (espero que el company Rabasseda em disculparà la cita):

Sous, Riera i Alta Tensió

15.07.2007 | 03.34 h

En el ple del 10 de juliol el Grup Municipal d’ERC s’ha posicionat sobre aquest increment en les retribucions del Sr. Alcalde, un càrrec que en mans del Sr. Carles Mora, requereix una dedicació exclusiva amb retribució de 58.000 € bruts a l’any i una assessora amb un sou de 40.000 € bruts l’any.L’alcaldia en mans d’AM2000 representa, doncs, 98.000 € cada any. I era precisament a mi a qui acusaven d’aspirar a sous astronòmics!

Això, en una població com Arenys de Munt, que no arriba als 8.000 habitants! Visca la democracia!

1 comentari:

  1. Això s'hauria de saber més. No ens podem permetre més Millets i aquest en fa pudor!

    ResponElimina