divendres, 4 de juliol del 2014

Ple extraordinari, amb Wattia i la plaça dels coloms

Avui hem fet un Ple extraordinari amb només dos punts en l’ordre del dia relacionats amb la plaça Mercat.

Entenem que preocupin els terminis a l’Equip de Govern i coincidim que, com més aviat es pugui inaugurar, millor per a tothom. Seguim convençuts que serà un guany important per a Olot i que, alhora, evidenciarà que cal plantejar una actuació definitiva sobre el Firal, més encara quan s’obri la plaça del teatre.

En primer lloc, hem aprovat la concessió a la UTE Gas Natural i Wattia la gestió de l’”illa energètica” que donarà servei a l’edifici de l’hospital, al mercat i a l’hospici. No vull deixar la banda l’oportunitat d’elogiar la feina que està fent aquesta empresa olotina en el camp de les energies sostenibles. Des d’ERC sempre hem defensat que cal treballar molt a fons aquest tema i intentar suprimir al màxim la dependència que tenim dels combustibles fòssils, empreses punteres com Wattia hi tenen molt a dir, i ho han des de la nostra ciutat! Des d’aquí, el nostre suport més ferm.

D’altra banda, s’ha vist la necessitat de fer la sortida de l’aparcament subterrani de la nova plaça Mercat per la banda de la plaça dels coloms. Ja era una possibilitat que s’havia contemplat per facilitar-ne l’accés i afavorir l’agilitat del trànsit del carrer Mulleres. Això vol dir que es reduirà lleugerament una plaça dels coloms que ja és força petita. Hem demanat que es tingui en compte això i que es busquin solucions perquè la zona verda i d’esbarjo no es redueixi. Potser seria hora de replantejar el pati de la Caritat i que fos un espai de trobada intergeneracional.

Evidentment, és un tema sobre el qual caldrà parlar amb calma, sobretot un cop es posi en funcionament la plaça Mercat i s’observi el bon funcionament i l’afluència de públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada