dissabte, 21 de desembre del 2013

Desembre: 30 anys perdent eleccions

Dijous vam fer el darrer Ple municipal a Olot. En general, molt bones vibracions malgrat els temps de crisi: moments de felicitacions perquè el nou hospital va tirar endavant i també la nova plaça Mercat. Si tot va bé, l’any vinent es podran inaugurar.

També vam aprovar una modificació de crèdit de més d’un milió d’euros, en bona part per les mesures d’estalvi energètic, però també per l’estalvi en personal. Vam felicitar els treballadors municipals per l’esforç que estan fent en tots els sentits, però també vam insistir en la idea que ja havíem apuntat en el Ple de pressupostos sobre la reducció excessiva de personal. Vam incidir en els 90.000 € d’ingressos per la recollida selectiva d’envasos gràcies a l’esforç de tothom. Finalment, ens en vam abstenir perquè la modificació s’aplicava a unes partides tancades, sense que nosaltres hi haguéssim pogut incidir: les més importants per a la urbanització del carrer de l’Estadi i per als vestidors de l’estadi de futbol.

I, seguint en la línia de les bones perspectives per a l’any vinent, ERC, CiU, RCat i CUP vam presentar una moció conjunta en favor de la celebració d’un referèndum sobre la independència de Catalunya. Tot i que, en general, la premsa s’ha fet ressò que els representants del PSC hi van votar a favor, no ha canviat gens la seva posició i els ho vam retreure: estan a favor només d’una consulta pactada amb l’Estat. Per ERC, això només és una estratègia per amagar el cap sota l’ala perquè saben perfectament que no ho acceptaran mai, de fet, ni tan sols els del seu partit ho acceptaran, com ha afirmat reiteradament Pérez Rubalcaba.

El que sí va recollir NacióLaGarrotxa.cat  va ser el meu comentari arran de l’enèsima negativa de la representant del PP perquè els catalans puguem decidir el nostre futur. A banda dels arguments tradicionals en el sentit que no hi ha res en el dret internacional que impedeixi el referèndum, vaig fer notar que, personalment, porto trenta anys votant democràticament en les diverses eleccions que s’han anat succeint i sempre he perdut; el que no és èticament democràtic és que, ara que hi ha alguna possibilitat que perdin, els que estan acostumats a guanyar ens vulguin impedir de votar a aquells que ens hem mantingut demòcrates malgrat que sempre hem estat, fins ara, en minoria.


Fora de les habituals notes racistes de PxC, res més a comentar en el darrer ple de l’any a banda de desitjar unes bones festes a tothom i que l’any vinent, 300 anys després, ens retorni la llibertat perduda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada