dissabte, 15 de maig del 2010

Jornades cap a la independència, de Torroella de Montgrí

Tarda completa en les terceres jornades cap a la independència que organitza la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya de Torroella de Montgrí.

>> 3es Jornades cap a la independència

Tot i la intensitat de l’acte, només puc dir que ha valgut la pena. Després de la benvinguda per part del president de la Secció Local, Andreu Blanco, i de l’alcalde, Josep M. Rufí, els assistents hem pogut gaudir amb la projecció del documental “L’autodeterminació depèn de nosaltres”: un recull imprescindible de les imatges més determinants de la història recent del nostre país, fins arribar a l’esclat de joia i de participació que han significat les consultes sobre la independència.

Tot seguit, una taula rodona amb quatre convidats d’excepció. Conduïda per Jordi Martinoy, han anat desenvolupant els seus arguments en favor de la independència Oriol Junqueras, Ferran Requejo, Jaume Sobrequés i Jordi Terol.

Cadascun des del seu camp i des de la seva posició política han refermat la idea que la independència no només és possible sinó absolutament necessària per al futur de Catalunya. Cap d’ells no ha declarat que sigui una empresa fàcil, però des de la unitat d’acció i des del convenciment democràtic dels catalans poden arribar a exercir-la.

Finalment, l’exrector de la Universitat de Girona, Joan Batlle, ha introduït la cloenda que ha anat a càrrec del president del partit, Joan Puigcercós. No cal dir que la seva intervenció ha anat en la mateixa línia dels ponents anteriors. Puigcercós ha assegurat que el camí cap a la independència estarà ple d’obstacles, però que només des del convenciment general serem capaços de continuar un camí que, a hores d’ara, sembla imparable. En tot cas, és el seu compromís personal.

He assistit, doncs, a una jornada densa però completament interessant, per l’organització de la qual no puc més que felicitar els companys de Torroella de Montgrí i comprometre’m a seguir lluitant per la independència del nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada