dilluns, 31 de juliol del 2017

Cal un inventari d'habitatges

Per ser un Ple de juliol, va ser prou atapeït i vam tornar a superar les tres hores i mitja. Hi havia diversos temes interessants com la compra o expropiació de diversos terrenys, però jo voldria destacar especialment un parell de qüestions i, especialment, la moció que vam presentar el grup municipal d’ERC.



Finalment, es va poder adjudicar la concessió de la cafeteria de Sant Francesc. És un tema interessant perquè pot donar servei als olotins que hi pugen habitualment. Ho tenen difícil, però esperem que se’n surtin. Ara: l’Anna va insistir en el que sempre hem demanat. Cal ser molt curosos amb el respecte a l’entorn i evitar pujades amb vehicles de motor que poden malmetre el volcà. Ja vam tenir una mala experiència amb la vista en taxi de la consellera, o sigui que hauríem de mirar de no repetir-ho.
També es van adjudicar les obres del Firal. Com sempre, l’alcalde va ser molt optimista amb els terminis (final d’obres: per festes del Tura del 18!). Nosaltres sempre hem defensat que no corrin i que facin les coses ben fetes. Veurem quan acaben. L’adjudicació a la baixa va ser molt important, donat el cost del projecte, i, per tant, caldrà estar molt amatents a possibles desviaments de pressupost. Però, bé: és una obra molt desitjada, que lideren uns gran arquitectes de casa i esperin que tot plegat sigui un gran guany pel centre de la ciutat.
Pel que fa a la moció d’ERC, vam pensar que era absolutament imprescindible tenir un inventari exhaustiu de la situació dels habitatges i dels locals del Barri Vell ara que finalment l’equip de govern s’havia decidit per impulsar el PIAM que des d’ERC tant havíem demanat. Ja des de la construcció de la nova plaça, ERC havíem dit que calia un pla general des del Firal fins al Carme i enllaçant amb el PIAM de Sant Miquel perquè totes les actuacions que cal fer-hi tinguessin un sentit. Sembla que es comença a treballar en aquesta direcció i això ens agrada, però no acabem d’entendre per què l’equip de govern vota en contra de la nostra moció amb l’excusa que això ja ho demanaran els agents que estan treballant en el PIAM, si ho creuen convenient... Vaja!, nosaltres ho tenim clar: una cosa no treu l’altra. En fi, ells sabran!
Finalment, els regidors d’ERC van fer tres preguntes: el pas de vianants pel Tura després de l’enderroc de can Sau, els desperfectes del camí del Parc dels Nius l’endemà d’haver-se inaugurat i si ja s’han acabat les obres dels camps del Morrot.
Respostes: quan estiguin acabades les obres, s’obrirà el pas...; vora riu ja se sap que quan plogui molt hi haurà coses que es faran malbé...; i encara falten alguns detalls per entregar les obres...
Em sap greu especialment el tema dels camps del Morrot: el principal motiu per desestimar l’opció de les Planotes era una qüestió de temps i de facilitat de construcció. A l’hora de la veritat, la construcció dels camps del Morrot s’ha anat complicant i el que s’havia d’acabar en pocs mesos, passat més d’un any, encara no s’ha acabat... Ho vam dir des del primer moment: no fent l’opció de les Planotes hem perdut una gran oportunitat de tenir unes instal·lacions envejables. Per les presses, ens hem quedat amb unes bones instal·lacions, i prou. Cal fer les coses mirant al futur: sempre defenso que, en el tema esportiu, tenim molt de camp per córrer i estem perdent oportunitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada