divendres, 20 de novembre del 2015

40 anys del 20N

Ahir, Ple de novembre de l’Ajuntament d’Olot. La Clara ho va aprofitar per recordar que gràcies a un treball intens de fa anys, la ciutat d’Olot és lliure de símbols franquistes. Però és un bon moment per recordar que això no és així, ni de bon tros, en totes les poblacions de l’Estat i, cosa que encara és més greu, ni els governs del PP ni els governs del PSOE han estat capaços o han volgut condemnar la dictadura franquista i anul·lar les seves lleis i sentències. No és casualitat: l’actual règim polític del Regne d’Espanya és fill de la dictadura franquista i moltes de les seves lleis i actuacions encara són vigents.



La casualitat va voler que en el mateix Ple d’ahir, l’equip de govern donés compte del resultat del concurs per fer un memorial a Olot que recordés la figura de Lluís Companys. En Quinto va comentar que, tot i que la iniciativa del memorial va ser del nostre grup, era un deute que tenia la ciutat d’Olot amb el president màrtir, afusellat pel règim franquista pel que representava per a Catalunya.

Vam celebrar que es tiressin endavant les ajudes per pagament d’IBI a aturats de llarga durada de més de 40 anys i que s’executessin els plans d’ocupació. El patiment de les famílies és molt gran i tota ajuda és poca per intentar pal·liar aquesta situació.

Un tema curiós va ser la demanda de retorn a l’Ajuntament de l’espai que ocupa l’antiga caserna dels bombers. Nosaltres pensem que si hi hagués un projecte específic, el retorn per part de l’administració de la Generalitat seria més fàcil. Cal treballar-hi i posar-nos d’acord per fer la pista poliesportiva que ha d’ocupar l’espai de l’actual camp de futbol de les Mates (i, per tant, desenvolupar el projecte dels camps de futbol de formació) i que serveixi per als joves d’aquest barri i de Sant Miquel; alhora, també hem de treballar sobre l’actuació que es pot fer a la caserna dels bombers, recordant que la idea electoral d’ERC era fer-hi un viver d’empreses, vinculat al servei d’ocupació del mas les Mates.

Una moció en suport a la declaració del Parlament: en Lluís va recordar que està molt bé tot el que recull aquesta declaració i l’addenda de temes socials, però que per poder-ho tirar endavant cal que hi hagi govern. I una moció en contra de la implantació del TTIP (el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions entre els EUA i la UE), que va defensar l’Anna, tot explicant que ERC no està en contra del comerç lliure ni de la internacionalització de la nostra economia, però que cal ser molt curosos perquè totes aquelles regulacions que han millorat la situació de treballadors i de consumidors no siguin perjudicades i, pel que sembla malgrat la foscos amb què es fan les reunions, aquest tractat les posa en perill.

En l’apartat de preguntes, en Lluís va donar suport al control dels gossos perillosos i a la sol·licitud que els propietaris d’animals se’n responsabilitzin com cal. Que no ens tremolin les cames a l’hora de fer complir les normes de convivència.


I en Quinto, per acabar, va felicitar la feina feta amb el festival Lluèrnia i va lamentar que pugui desaparèixer el festival Olot.doc alhora que va reclamar que l’Ajuntament no se’n desentengui. Tot plegat, dues hores i mitja molt més digeribles que els interminables detalls sobre els pressupostos que vam tenir el mes passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada